0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

SLS: Mačva prekinula neverovatnu seriju Radničkog – Tešović: ‘gostima želim da to što jure i dojure’

Objavljeno: 03.04.19 u 20:44

Fudbaleri Radničkog pribojavali su se gostovanja u Šapcu, a ispostavilo se sa punim pravom Nišlije nisu nastavili pobednički niz, ali je nastavljen niz bez poraza. Mačva – Radnički 0:0. 

Radnički je bio bolji u meču, izabranici Nenada Lalatovića vršili su pritisak na zadnju liniju odbrane tokom većeg dela meča. Kontrolisali su gostujući fudbaleri igru, a to je dovelo do nekoliko ozbiljnijih prilika tokom meča koje gosti nisu uspeli da realizuju. Iako su mreže mirovale, uzbuđenja nije manjkalo. Radovan Pankov imao je ozbiljnu priliku da nakon udarca glavom ugrozi gol Mačve, ali je njegov udarac završio pored stative. 

Jednu od najozbiljnijih prilika imali su gosti u 88. minutu kada je japanski internacionalac Riota Noma izašao sam pred golmana Dušana Puletića, šutirao je sa desetak metara, ali pravo u čuvara mreže domaćeg tima. Golman Radničkog Borivoje Ristić dobio je u meču žuti karton, te će mladi Milorad Kojić u narednoj utakmici imati priliku da po prvi put od starta meča stane na gol Radničkog. Đorđe Crnomarković zadobio je povredu zbog koje je morao da napusti teren, a po rečima medicinskog osoblja koje predvodi Marko Stanković očekuje ga skori povratak na teren. 

Nenad Lalatović pohvalio je svoje igrače na kraju meča.

– Čestitam i jednoj i drugoj ekipi. Pohvalio bih Mačvu. Ovaj grad zaslužuje da klub igra u plej-ofu. U prvom poluvremenu igrali smo egal utakmicu. Nisam zadovoljan bodom a ni Mačvi ništa ne znači. Mi nismo mnogo izgubili, mi smo u 29 kola doživeli jedan poraz. Pokazali smo da smo sa pravom drugi, imali smo par stopostotnih šansi. Okrećemo se narednom protivnik, a to  je Bačka, poručio je Lalatović 

Darko Tešović je čestitao svojim, ali i gostujućim fudbalerima uz posebnu pohvalu na račun domaćih navijača. 

– Moram da kažem to što je gospodin Lalatović primetio, Mačva ima odličnu publiku i igrači imaju dodatni impuls da igraju pred ovom publikom. Dodatan motiv bio je i ekipa Radničkog. Mačva je skroman tim kome je bod protiv drugoplasiranog Radničkog dovoljan. Mačva ima cilj, a to je opstanak i svaki bod nam je zlata vredan. Dolazi posle 11 pobeda Radničkog u nizu. Utakmica je bila fer i korektna, sa mnogo duela. Nije bilo mnogo izglednih šansi i ovo je najrealniji rezultat. Radničkom želim da dojuri to što juri, rekao je Darko Tešović

Superliga Srbije, 29. kolo

Bačka – Crvena zvezda 1:3 (1:2)
(Radović 15 – Pavkov 7, Savić 11, Stojković 61)

SUPERLIGA, 29. kolo

Sreda
Rad – Voždovac 0:1 (0:0)
(Stuparević 63)

Zemun – Spartak 0:2 (0:0)
(Denković 70, 73)

Bačka – Crvena zvezda 1:3 (1:2)
( Radović 15- Pavkov 7, Savić 11, Stojković 61)
Mačva – Radnički 0:0
Mladost Lučani – Napredak 2:0 (1:0)
(Bojović 34, Radivojević 77)
Proleter – Dinamo 0:0
Radnik – Vojvodina 0:1 (0:1)
(Pajović (ag) 9)
19.00 Partizan – Čukarički

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter