0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NOVA LISTA NAJSKUPLJIH SRBA: Trojica skuplja od 50 miliona evra, ‘SMS’ u padu, dvojica ‘klinaca’ u rastu…

Objavljeno: 03.04.19 u 00:08

Po podacima korišćenim sa portala ‘Transfermarkt’ napravljena je najnovija lista deset najskupljih fudbalera Srbije.

Rekord po novcu za koji je jedan Srbin kupljen drži Nemanja Matić kada ga je Mančester junajted kupio za 40 miliona evra od Čelsija. To se dogodilo pre godinu i po dana i taj rekord nije oboren. Ipak, ovog leta to će se najverovatnije dogoditi, jer tri srpska fubalera koštaju više od 50 miliona evra, a za svu trojicu se spekuliše da bi mogli na leto da promene klupske boje.

Najskuplji srpski fudbaler je i dalje Sergej Milinković-Savić čija se cena sada kreće na oko 75 miliona evra. Srpski vezista nema idealnu sezonu iza sebe, te ne čudi što je cena pala sa neverovatnih skoro 120 miliona evra. ‘SMS’ se polako budi, postigao je gol protiv Intera u derbiju. U slučaju da se Lacio ne izbori za Ligu šampiona, nema sumnje da bi Sergej mogao promeniti sredinu, a pominju se Juventus, Mančester junajted i Bajern Minhen.

Najveći skok dogodio se kod Luke Jovića. ‘Srpski Falkao’ je za vikend postigao 16. gol za Ajntraht u Bundesligi i jedan je od najtraženijih igrača na svetskom tržištu. Njegova cena je sada 55 miliona evra, mada Ajntraht Barseloni sada navodno traži čak 80 miliona evra. Katalonci nisu jedini koji stoje u redu, pominju se Real, Inter, Bajern i PSŽ.

FOTO: STARSPORT

Treće mesto pripada talentovanom štoperu Nikoli Milenkoviću. Dete Partizana igra odlično u Seriji A i na meti je Mančester junajteda. Cena je tačno 50 miliona evra, a ovog 21-godišnjeg momka svi već vide na ‘Old Trafordu’.

Četvrto mesto pripada Nemanji Matiću. Cena veziste Mančester junajteda je 35 miliona evra, ali čini se da on neće mrdati sa ‘Old Traforda’.

Mesto broj pet pripada Aleksandru Mitroviću. Napadač Fulama je ove zime mogao za 55 miliona evra da se preseli u Kinu, što bi značilo da je treći najskuplji igrač Srbije. Odlučio je da ostane u Londonu, a kako Fulam ispada iz Premijer lige tako i cena Mitrogola pada. Ona je 25 miliona evra, a jasno je da će snažni Srbin sigurno promeniti sredinu. Pominje se za sada Totenhem.

FOTO: STARSPORT

‘Otpisani’ reprezentativac Luka Milivojević će teško napustiti Kristal Palas gde je kapiten. Vezista ima sjajnu sezonu za sobom i ne čudi što mu je cena 20 miliona evra. Iza njega je u ovom trenutku naš najbolji fudbaler Dušan Tadić. Cena Tadića je 20 miliona evra, ali bi ona mogla naglo da skoči ako ‘kopljanici’ na krilima Dušana eliminišu Juventus. Ko zna možda bi Kinezi za ‘desetku’ Srbije bili spremni da plate i 50 miliona evra.

Iza Dušana Tadića je Marko Grujić, dečko koji nije ni na nebu, ni na zemlji. Igra dobro u dresu Herte, ali je u Berlinu kao pozajmljeni igrač. Cena mu je 18 miliona evra, što znači da ga Nemci otkupiti neće. Pitanje je da li njegov matični klub Liverpul računa na njega, a nerealna priča je oko transfera u Bajern Minhen.

Poslednja dva mesta zauzimaju fudbaleri Benfike. Andriju Živkovića portal ‘Transfermarkt’ ceni na 16 miliona evra, ipak Srbin nije i u formi, slabo igra za lisabonske ‘orlove’ i pitanje je da li će napuštati Portugaliju. Sa druge strane Ljubomir Fejsa kuburi sa povredama, ali mu to ne smanjuje cenu, ona se kreće na 15 miliona evra.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter