7
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

JAKA PORUKA TRINIJERIJA: Samo da ne bude udaraca ispod pojasa! Ako se ne derem, ne znači da neke stvari ne vidim…

Objavljeno: 03.04.19 u 13:50

Trener Partizana je tri dana uoči ključne utakmice u sezoni govorio o svim pratećim okolnostima koji prate ‘majstoricu’ polufinala ABA lige protiv Crvene zvezde.

Na Partizanovom treningu atmosfera je mirna i opuštena, koliko je to moguće, jer se za tri dana igra utakmica od ogromne važnosti. Trener Andrea Trinkijeri isijava mirnoćom, čak i u razgovoru sa novinarima.

– Malo sam se zabrinuo da ste zaboravili na nas, niko ništa ne piše, niko ništa ne govori, pa rek’o hajde da se vidimo malo. Živi smo, živi smo“, našalio se Trinkijeri sa novinarima na treningu u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.

– Pre polufinalne serije sam rekao da je ovo veliki momenat za srpsku košarku i bio sam zaista u pravu. Poslednje četiri utakmice su se rešile sve na jednu loptu. To nema niko u Evropi. Bile su taktičke situacija, energija, talenat, igrači, publika…mislim da je to jako važno za srpsku košarku, da postoji neko takmičenje. Imamo fantastičnu vizit kartu: četiri utakmice za redom na jednu loptu. To je jako retko – rekao je Trinkijeri.

Polufinalnu seriju sa Crvenom zvezdom je opisao kao boks meč.

– Kako sam vam rekao, ovo je kao boks: prva runda za Zvezdu, druga za nas, treća i poslednja, biće ‘all in’ i moraš biti agresivan i jako pametan. Ja obožvam boks, ja se samo nadam, jer je boks plemenita veština, da neće biti udaraca ispod pojasa. Samo želim da to bude fokus, da bude prava utakmica, sportska, muška.

Zatim je nastavio indirektnom porukom o suđenju i mnogim pritiscima koji stižu sa svih strana.

– Ja nisam iz Beograda, nisam kompletno sa Balkana, ali ako se ja ne derem, ne galamim, ne čupam kose, to ne znači da ja ne vidim, da ne primetim stvari. Mi smo svi godinama u ovom poslu, videli smo mnogo, mnogo stvari.

– Nije pritisak ekskluziva u Srbiji, ali ovde je malo brutalnije, malo, kako da kažem, više krvi i ja se samo nadam da taj brutalni pritisak neće uticati na ljude koji imaju težak posao, sudije. Oni imaju izuzetno težak posao.

– Videli smo svi prvu utakmicu i vrhunske sudije su osetile pritisak jer je bio izvanredan pritisak, brutalni pritisak i samo želim da ne bude još jedan Belošević kao u nekim situacijama, jer je osetio pritisak. Nije to lako. Ne kažem da je to lako, to je zaista teško preživeti – rekao je Trinkijeri.

Nije želeo da se dotakne brojnih saopštenja koja stižu, kako sa jedne, tako i sa druge strane, već se usredsredio na jedno posebno.

– Znate koji je moj stav, ja pričam o lopti, kako je okrugla, kako može da odskoči, ali moram da kažem da je saopštenje od 1. aprila da Ostoja Mijailović ide u fudbalski klub je bila vrhunska, uživam i dalje – alludirao je Trinkijeri na prvoaprilsku šalu kolege sa SOS kanala, Vladana Tegeltije.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

7 Komentara

  1. GLE OKUPILA SE MALA PANTERSKA DRUZINA I LAPRDA LI LAPRDA PA ZASTO BRE NESRECE ZASTO ??
    STA OCETE, OPET PET IZMISLJENIH NESPORTSKIH BRUKE JEDNE, TRESE VAM SE GUZA PA AJDE DA KOKODACETE O INSTITUCIJI.
    PA NE MOZE BRE NISTE DORASLI DA KOMENTARISETE NAJVECI KOSARKASKI BREND U OVOM DELU SVETA IMATE SVOJ MALI I NOVI PRIGRADKSI KLUB PA O NJERMU PO OBODIMA RASPREDAJTE A EVROPSKI BOSTON NE UVLACITE U SVOJE BLATO.
    DA BAR NESTO U OVOJ ZEMLJI OSTANE CISTO A TO SVAKAKO NAS MILI PARTIZAN JESTE!
    I SADA SE SVI POMOLITE MOZDA SE DESI CUDO PA SE POJAVI BELOSEVIC VAS DRAGI!

    0
    0
    Odgovori
  2. Teška subota(posebno nakon 20 časova) te čeka druže partiđano, treneru-filozofe koji si plaćen 800.000 evrića narodnih! P.S. A pritisak u drugoj utakmici i ti kako kažeš udarci ispod pojasa!? #sviupionir #gazizvezdo

    0
    0
    Odgovori
  3. Чека те тешко суботње вече,јер твој мали партизан игокеа динамик снс нис ће бити почишћен на терену!!!А ово је почетак дулове школе,кукај кукај,нападај,плачи али крсди,гепекуј,дави и остале радње дулове кухиње!!!Биће стављена тачка на црно бели свет!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter