0
Evropske lige

‘LUDNICA’ NA ‘MADRIGALU’: Barselona vodila 2:0, Viljareal preokrenuo na 4:2, a na kraju 4:4!

Objavljeno: 02.04.19 u 23:44

U 30. kolu španske Primere gledali smo možda i najlepši meč ove sezone u kom su Viljareal i Barselona na ‘Madrigalu’ igrali nerešeno 4:4 (1:2).

Bio je Viljareal na korak do senzacije. Vodila je Barselona 2:0 na ‘Madrigalu’, a onda je ‘žuta podmornica’ preokrenula na 4:2. Glupost je napravio Alvaro, a nju su iskoristili Mesi i Suarez da Kataloncima na kraju donesu veliki bod – 4:4. Ipak, idemo redom…

Kockao se Ernesto Valverde na terenu ‘žute podmornice’, te je odlučio da umesto sa Mesijem u startnih 11 počne sa Malkomom. Prvu šansu na utakmici imali su gosti, pokušao je Suarez, ali je Asensio odlično intervenisao. Viljareal je uzvratio u periodu od sedmog do devetog minuta. Prvo je pokušao Ibora, ali je Ter Štegen bio oprezan, a potom Čukuveze koji je bacio na ozbiljne muke Nemca.

U 12. minutu usledila je kazna, bila je to munjevita kontra Barselone, Malkom je pobegao po desnom boku, ubiacio loptu na peterac, a njegov sunarodnik Brazilac Kutinjo je pogodio – 0:1. Mogao je Malkom da bude zvezda utakmice, pošto je u 16. minutu posle centaršuta Vidala pogodio glavom za – 0:2.

Viljareal se u igru vratio u 23. minutu, Čukuveze je sjajno pobacao Albu i Ter Štegena i vratio je ‘žutu podmornicu’ u igru. Pre toga pogođene su stative na obe strane, prvo je Barselona pogodila okvir gola preko Kutinja, a potom i Viljareal preko kasnije strelca prvog gola Čukuvezea.

Domaćin je do izjednačenja stigao u 50. minutu, Ekambi je ušao u kazneni prostor, bio je u ‘mrtvom uglu’ i kada su svi očekivali loptu na peterac, on je video da Ter Štegen kreće na istčavanje, gađao gol i pogodio za – 2:2.

Pravi šok usledio je u 62. minutu kada je Morlanes uposlio iza leđa odbrane Barselone Iboru, ovaj je izbegao ofsajd zamku i pogodio za preokret – 3:2. U 80. minutu je usledio delirijum, Kazorla je uposlio Baku, a Kolumbijac pogodio za – 4:2.

Kada su svi pomislili da se Barseloni sprema krah, gliupost je napravio Alvaro, u 86. minutu zaradio je drugi žuti karton, to jest crveni i morao je sa terena. Barselona je znala kako da iskoristi igrača više.

U 90. minutu je Mesi, koji je ušao sa klupe pri rezultatu 2:2, postigao je svoj 32 gol u Primeri za – 4:3. U 93. minutu igrači i navijači Viljareala su popadali na kolena. Posle kornera i flipera u kaznenom prostoru ‘žute podmornice’ lopta je stigla do Suareza, a ovaj je pogodio za – 4:4.

Barselona je na kraju osvojila vredan bod, jer sada ima osam bodova više od Atletiko Madrida, a šampionsku titulu bi mogla da odbrani već u subotu kada na ‘Kam Nou’ upravo stižu ‘jorgandžije’.

PRIMERA 30. KOLO:

Utorak:

Atletiko Madrid – Đirona 2:0 (0:0)
(Godin 76, Grizman 90+4)

Espanjol – Hetafe 1:1 (0:0)
(Iglesias 56 – Anhel 72)

Viljareal – Barselona 4:4 (1:2)
(Čukuveze 23, Ekambi 50, Ibora 62, Baka 80 – Kutinjo 12, Malkom 16, Mesi 90, Suarez 90+3)

Sreda:

19.30 Atletik Bilbao – Levante
20.30 Eibar – Rajo Valjekano
20.30 Ueska – Selta
21.30 Valensija – Real Madrid

Četvrtak:

19.30 Sevilja – Alaves
20.30 Leganes – Valjadolid
21.30 Real Sosijedad – Betis

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter