2
Ostali sportovi

FOTO: Dejan Stevović

BRAVO, DEJANE, BRAVO, DELFINI: Priča Aleksandre Stojanović koja će vam naterati suze na oči, a heroji su vaterpolisti…

Objavljeno: 02.04.19 u 20:09

Vaterpolo reprezentacija Srbije privela je kraju pripreme za Evro kup u Hrvatskoj, a danas su ‘delfini’ imali specijalnu gošću.

Na bazenu ‘Milan Gale Muškatirović’ vaterpolisti Srbije priveli su kraju pripreme za završni turnir Evro kupa. Pred put u Hrvatsku ‘delfini’ su imali specijalnu gošću na treningu, reč je o Aleksandri Stojanović, devojci koja je prevremeno rođena davne 1988. godine i koja boluje od cerebralne paralize. Ona je je pre nekoliko meseci poslala diriljivo pismo na adresu potparola VS Srbije Dejana Stevovića i selektora Dejana Savića. Mi ćemo preneti samo deo pisam:

– Dok su se naši sportisti borili na Igrama u Seulu 1988. ja sam se tih dana borila za život u inkubatoru za prevremeno rođene bebe. Pobedila sam, ali je ostala dečija cerebralna paraliza. I onda iz dana u dana, naporne vežbe, teške, bolne. U proleće 1996, kada sam imala osam godina, napravila sam prve korake – napisala je Aleksandra, a onda pokazala da voli vaterpolo i da ga pomno prati:

– Obožavala sam Daču (Ikodinovića), bila presećna kada se slikao sa mnom u njegovoj kafani. Posle sam obožavala Vanju, danas su to Fića, Prle i Manda, ali je Dača bio na početku.

Motiv da gura kroz život koliko god taj put za nju bio trnovit bili su vaterpolisti.

– Zato sam i napisala priču jer su mi vaterpolisti i praćenje tog sporta, njihova borba, vera, snaga, umnogome doprineli da istrajem, da se izborim sa invaliditetom, da prohodam, završim školu, fakultet i nastavim borbu kroz život. Strpljivo čekam i nadam se da ću konačno upoznati celu vaterpolo reprezentaciju i ostvariti tinejdžerski san. Ako se nikada ne upoznamo, gospodo vaterpolisti,šmekeri i mangupi znajte da postoji jedna devojka koja vas voli, veruje i verovaće uvek u vas – napisala je Aleksandra Stojanović.

Selektor Dejan Saivić je pročitao pismo i pozvao Aleksandru da dođe na poslednji trening reprezentacije pred put u Hrvatsku. Aleksandra se pojavila sa sestrom Kaćom, a Dejan Savić je dočekao rečima ‘Pa, gde si ber ti’, zagrlio je i poljubio, a potom joj poklonio prelep buket cveća.

Aleksandra je kasnije upoznala sve ‘zlatne delfine’, a kapiten Filip Filipović joj je poklonio loptu sa potpisima svih igrača.

– Hvala što si došla da budeš malo sa nama – rekao je popularni Fića.

Tu nije bio kraj, Dejan Savić je pripremio još jedno iznenađenje, na bazenu se pojavio Danilo Ikodinović, Aleksandrin prvi idol.

Bravo, Deki, bravo, ‘delfini’, vi ste ponos nacije, pustili smo suzu danas zbog vašeg velikog srca, pustićemo i onu radosnicu kada se vratite iz Hrvatske. Srbija vam kaže – HVALA!

Evo i kompletnog pisma koje je preneo naš uvaženi kolega i ‘Sportskog žurnala’ Dejan Stevović:

0
0

2 Komentara

  1. Браво делфини!

    И наравно… на ово (још) нема коментара. Важно је да се коментаришу саопштења Звезде и Партизана. Е кукавни Срби, па никад памети да дођемо.

    Дајте да се сви, без обзира на клупске боје, радујемо људскости међу нама. Као што је говорио понајбољи од нас: Будимо људи.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter