1
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

NOVI ŠOK: Nekadašnji as Crvene zvezde pao na dopingu zbog kokaina!

Objavljeno: 01.04.19 u 13:45

Srpski rukometaš našao se u središtu velikog skandala.

Prema testu koji je rađen 13. maja 2018. godine Svetska doping federacija objavila je da je srpski rukometaš koristio nedozvoljene supstance.

Kako saznaje ‘Kurir‘ reč je o nekadašnjem igraču Crvene zvezde, a danas članu Železničara iz Niša Bobanu Živkoviću. Iskusni rukometaš se u bogatoj karijeri takmičio i u Ligi šampiona, a Rukometni savez Srbije (RSS) dobio je prijavu od strane Antidoping agencije naše zemlje na osnovu analize rađene u jednoj austrijskoj laboratoriji. Prema rezultatima ovog testa utvrđeno je da je Živković koristio nedozvoljenu supstancu iz grupe C.6. A – nespecifični stimulans – kokain.

FOTO: STARSPORT

Sankcija za ovo delo rukometaša bila je maksimalna i izrečena mu je zabrana takmičenja u trajanju od 48 meseci, počevši od 28. novembra prethodne godine. Takođe, njemu je zabranjena i bilo kakva druga sportska aktivnost za to vreme, kao i gubitak nacionalne kategorizacije sporta za vreme trajanja kazne.

Bogatu karijeru imao je iza sebe Nušlija, koji je nakon odlaska iz rodnog grada igrao i za skopski Metalurg, Crvene zvezdu i Vojvodinu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter