0
Evropske lige

FOTO: Twitter

HOROR: Bizaran razlog pada aviona Emilijana Sale, pilot zbog nerazlikovanja boja nije imao licencu…

Objavljeno: 01.04.19 u 15:00

Fudbalski svet potresla je vest kada se avion novog fudbalera Kardifa Emilijana Sale srušio iznad Lamanša, a Aregentinac izgubio život.

Dugo je trajala potraga za olupinom letelice zbog lošeg vremena i velikih talasa u kanalu koji razdvaja Veliku Britaniju od kontitentalne Evrope. Zbog čega je došlo do tragedije još uvek nije poznato, a sada se pojavljuju novi detalji.

Kako saznaje ‘Bi-bi-si’, pilot koji je vozio Emilijana Salu nije imao licencu za let noću. Naime, Dejvid Iboston bio je daltonista, nije razlikovao boje i imao je licencu samo da leti po danu.

Britanska Služba za civilno vazudhoplovstvo se još nije oglasila povodom novih detalja, jer je još uvek u toku istraga koju sprovodi Odeljenje za istraživanje avio-incidenata (AAIB).

AAIB naglašava da je licenca pilota upravo najvažnija stavka u ispitivanju detalja.

Telo Emilijana Sale je tek početkom februara pronađeno na dnu Lamanša, ali ne i posmrtni ostaci pilota Dejvida Ibotsona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter