0
Košarka

Kristaps Porzingis European basketball championship, Evropsko prvenstvo u kosraci Eurobasket Srbija - Letonija, Serbia - Latvia 01.9.2017. Istanbul, Turska, 1. Septembar 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

OPTUŽBE KOJE BI MOGLE DA GA KOŠTAJU KARIJERE: NBA superstar osumnjičen za silovanje! (FOTO)

Objavljeno: 31.03.19 u 18:57

Kristaps Porzingis, jedan od najboljih centara NBA lige i saigrač Luke Dončića u Dalas Maveriksima, nalazi se pod istragom nakon ozbiljnih optužbi da je silovao za sada neimenovanu devojku.

Kako prenosi Njujork Post pozvajući se na izvore iz policije, Letonac koji je u to vreme igrao za Njujork Nikse u noći između 6. i 7. februara 2018. godine, samo par sati nakon što je doživeo povredu kolena zbog koje je još uvek van parketa, u svoj apartman je pozvao, a potom udario i silovao komšinicu

Navodno, ova devojka koja se nalazi u svojim dvadesetim godinama obavestila je o tome policiju proteklog četvrtka. Takođe je navedeno da je Letonac ponudio 68.000 dolara u zamenu za ćutanje, dok je Porzingisova navodna žrtva istakla da je „ćutala jer je rekao da će joj dati novac koji je želela da iskoristi kako bi platila školarinu za svog brata, ali je potom prekršio dogovor“.

U međuvremenu se oglasio i advokat letonskog centra koji je istakao da „Kristaps odbija ove optužbe“, kao i da je u toku istraga od strane FBI zbog „pokušaja iznude“.

Odeljenje za specijalne žrtve njujorške policije preuzelo je slučaj, a još uvek nema naznaka da li će biti i optužen.

Kako je rekao Roland Riopel, advokat sjajnog košarkaša, NBA liga je upoznata sa dešavanjima:

– Obavestili smo NBA ligu pre nekoliko meseci i svesni su svega što se dešava.

Porzingis je od tada trejdovan iz Njujorka u Dalas gde bi 23-godišni košarkaš trebalo da predstavlja budućnost kluba zajedno sa Lukom Dončićem, a prvi čovek Maveriksa Mark Kuban je rekao da njegov klub ne sme ništa da komentariše:

– Ne možemo da komentarišemo, prema instrukcijama federalnih vlasti, dok su u Niksima poručili:

– To je Kristapsova lična stvar koja nije vezana za Nikse.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter