1
Košarka

GORAN DRAGIĆ: Da nije bilo Peđe i Divca, danas ne bismo bili ovde!

Objavljeno: 31.03.19 u 21:41

Reprezentativac Slovenije Goran Dragić pohvalno je govorio o košarkaškim pionirima sa ovih prostora koji su ostavili dubok trag u NBA ligi. 

Osvajač zlatne medalje na Eurobasketu 2017. godine govorio je da košarkaši sa prostora Evrope koji danas nastupaju u najjačoj ligi na sveta duguju zahvalnost nekadašnjim košarkašima Jugoslavije koji su postavili temelje i uspešno nastupali u Americi. 

– Treba da budemo zahvalni svim igračima koji su došli u NBA i napravili nam put, igrači iz bivše Jugoslavije, Vlade Divac, Peđa Stojaković, Hido Turokoglu i svi ti evropski igrači. Njima je u to vreme bilo teško, a sada vidite koliko ima igrača iz drugih zemalja, igra se menja, postaje globalna i to je sjajno za navijače – rekao je Dragić.

Dragić je potom govorio i o saigraču iz reprezentacije. Duel Dalasa i Majamija na terenu u Teksasu pratio je veliki broj navijača iz Slovenije. 

– Osećao sam se kao da igramo u Ljubljani. Podsetilo me je na finale prvenstva Evrope. Zaista mi je drago što su došli. Kupili su karte, doleteli sa drugog kontinenta da nas podrže. To je neverovatno. Utakmica je međutim bila drugačija, posebna za njih. Verujem da će Luka na kraju sezone osvojiti nagradu za najboljeg novajliju u sezoni, poručio je Dragić. 

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter