0
Auto Moto

FOTO: Formula 1

FORMULA 1: Horor Ferarija, Hamiltonu pobeda u Bahreinu (VIDEO)

Objavljeno: 31.03.19 u 19:41

Druga trka – druga pobeda Mercedesa! Luis Hamilton prvi, Valteri Botas drugi, Fetelova greška Nemca i „skuderiju“ ostavila (skoro) praznih šaka!

Sebastijan Fetel je u Bahrein stigao kao vozač sa najviše pobeda (četiri), nakon kvalifikacija imao je drugo startno mesto iza Šarla Leklera, a tokom većeg dela trke ovaj dvojac je diktirao dešavanja na stazi, sve do 38. kruga i neshvatljive greške vozača italijanskog tima.

Naime, bivši šampion Formule jedan napravio je grešku tokom duela sa Hamiltonom, zbog čega se okrenuo na stazi.

Ubrzo potom situacija je postala još gora, pošto je krilo njegovog bolida doslovno eksplodiralo:

A da čitava situacija dobije dozu „horora“ pobrinuo se bolid lidera Leklera, koji je doživeo kvar, pa su ga i Hamilton i Valteri Botas pretekli. Na kraju je Britanac slavio, Botas stigao drugi, Lekler treći, dok je Maks Ferštapen četvrti, peto mesto zauzeo je Fetel, a iza njega su bili Lando Noris u Meklarenu, Kimi Raikonen u Alfa Romeu, Red Bulov Pjer Gasli bio je osmi, a među deset su još bili Aleksander Albon iz Toro Rosa i Serhio Perez iz Rejsing Pointa.

Da li je ovo uvod u novu dominantnu sezonu Mercedesa ili će za Ferari sezona početi tek u Evropi, videćemo ubrzo…

Naredna trka za Veliku nagradu Kine na programu je 14. marta.

Bodovi – vozači

 

Bodovi – konstruktori

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter