0
Ostali sportovi

FOTO: VK Radnički Kragujevac

BRAVO: Juniori Radničkog osvojili Kup Srbije!

Objavljeno: 31.03.19 u 23:25

Vaterpolisti Radničkog osvojili su Kup Srbije za juniore (2002. godište), pošto su na finalnom turniru u kragujevačkom „Parku“ zauzeli prvo mesto.

Šumadinci su tako odbranili trofej osvojen pre tačno godinu dana i još jednom potvrdili da ogromnu pažnju poklanjaju radu sa mlađim selekcijama.

Uporedo sa kreiranjem talentovanih igrača Kragujevčani rade i na stvaranju novih trenera, a potvrda je stigla u vidu ovog trofeja na debitantskom takmičenju mladog stručnjaka Nikole Stanojevića, doskorašnjem igraču Radničkog koji je na najbolji mogući način uplivao u trenerske vode.

Njegovi izabranici, predvođeni već standardnim prvotimcima Petrom Mitrovićem i Lukom Pljevančićem, na finalni turnir ušli su sa maksimalnih šest bodova sa polufinala i potom pred svojom publikom odbranili prvo mesto.

Prvog dana završnog turnira pregazili su Partizan sa 12:8, nakon što je u jednom trenutku prednost bila i dupla (12:6).

Potom su imali luksuz da jednom budu i u slabijem izdanju i pretrpe poraz od Crvene zvezde (12:9), u jutarnjem meču koji im gotovo ništa nije značio, jer ih je u večernjem čekao odlučujući okršaj sa subotičkom Spartak Prozivkom.

FOTO: Radnički KG/Printscreen

A onda, kada je bilo najpotrebnije, potpuno su demolirali Subotičane. Od samog starta krenuli su silovito, a prednost je krajem treće deonice išla i do „plus 11“. Nisu se opuštali ni kada je u bazenu bila rezervna postava, pa je na kraju prednost ostala dvocifrena – 18:8.

Radnički je tako turnir završio sa 12 bodova, a Spartak Prozivka, koju sa klupe vodi bivši trener Kragujevčana, Nemanja Andrić, domogla se srebra sa 10. Isti broj poena sakupila je i Crvena zvezda, ali je zbog poraza od Subotičana na polufinalnom turniru morala da se zadovolji bronzom.

Četvrto mesto osvojio je Partizan (8 bodova), peto Stari grad (3), dok je novosadski Dunav takmičenje završio bez bodova.

Medalje i pehare najboljim timovima uručio je član reprezentacije Srbije koja u poslednjih nekoliko godina osvaja sve što se osvojiti može, Stefan Mitrović, aktuelni član mađarskog Ferencvaroša.

Rezultati finalnog turnira: Stari grad – Crvena zvezda 7:8, Spartak Prozivka – Dunav 14:8, Radnički – Partizan 12:8. Radnički – Crvena zvezda 9:12, Partizan – Dunav 15:3, Spartak Prozvika – Stari grad 10:9. Radnički – Spartak Prozivka 18:8, Crvena zvezda – Dunav 9:4, Partizan – Stari grad 14:9.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter