0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BRANKO JOVIČIĆ: Ne smeta nam gust raspored, navikli smo

Objavljeno: 31.03.19 u 16:22

Pobedom nad Mačvom 2:1 fudbaleri otvorili su seriju od tri utakmice do kraja ligaškog dela Superlige. Posebno zanimljivo na ovom meča bila je činjenica da smo Branka Jovičića videli na mestu desnog beka.

– Rodić se posle skoro dva meseca pauze zbog povrede vratio na teren i nije mogao da izdrži svih 90 monuta, što je i normalno. Ušao sam na desnu stranu da ga zamenim. Svako od nas zna kako da se ponaša na više pozicija na terenu. To smo videli i kada je Stojković ograo nekoliko utakmica na mestu štopera. Dosta radimo na taktičkim detaljima, tako da mi nije bio problema da se snađem kao desni bek – rekao je Jovičić.

Nije lako jer je raspored gust, čak tri utakmice za nedelju dana, ali Jovičić ističe da to njemu i saigračima ne pravi problem:

– Ne smeta nam gust raspored utakmica, navikli smo da igramo tako i u prvom delu sezone. Mačva je na Marakani pokazala da nijednog protivnika ne treba niko da potceni. Primili smo rano gol i to nas je dosta poremetilo, teško je vratiti se iz takve situacije, jer ekipe koje povedu protiv Crvene zvezde se odmah zatvore. To se pokazalo i na terenu, posle gola fudbaleri Mačve su se potpuno povukli, postavili su defanzivi blok na 30 metara koji nije lako probiti. Ipak, mi smo u tome uspeli, postigli smo gol na vreme, imali smo i dosta stopostotnih šansi koje nažalost nismo iskoristili, ali sve se to ispravilo u drugom poluvremenu.

Nakon Mačve sledi Bačka na gostujućem terenu:

– Znamo kako treba da igramo, verujem da će utakmica biti slična ovoj sa Mačvom. Moramo maksimalno koncentrisani da uđemo u utakmic, poznato je da je u Bačkoj Palanci uvek nezgodno igrati. To nam je motiv više da ih pobedimo. Takođe, ono što su naši navijači uradili na prošloj utakmici je neverovatno i veliki nam je podstrek da budemo što uspešniji u borbi za titulu. Uživanje je igrati kada na tribinama imaš Delije i čast je biti deo svega ovoga – zaključio je Jovičić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter