0
Košarka

SPARSI POVUKLI DRES ĐINOBILIJA: Ovo nije trebalo da se dogodi! Pop: Da nije bilo Manua… (VIDEO)

Objavljeno: 29.03.19 u 12:05

Jedan od najboljih bekova svih vremena jeste Manu Đinobili. Nakon prošlogodišnje penzije ukazana mu je nova čast.

Jedan od najtežih poteza u profesionalnoj sportskoj karijeri, a posebno kada se pogleda NBA liga jeste provesti celu karijeru u istom timu, nema mnogo igrača koji mogu da se pohvale vernošću, a jedan od njih je Argentinac Manu Đinobili. Sjajni bek je otišao u penziju prošle godine, a na meču San Antonija i Klivlenda dres sa brojem 20 okačen je u svodove Ej-Ti-En-Ti dvorane.

– Ovo nije trebalo da mi se dogodi. Nisam očekivao ovako nešto tokom odrastanja. Možda sam sanjao uspešnu karijeru u Evropi i eventualno neku medalju sa reprezentacijom. Onda sam se probudio i ovde sam, slušam šta ove legende pričaju o meni. Ljudi koje poštujem, cenim, volim… Zahvalan sam, hoću sa svima da se rukujem i sve vas zagrlim, imao sam mnogo sreće tokom celog života, rekao je Đinobili.

Legendarni Trener San Antonija Greg Popović nije krio koliko je važan Manu bio za tim.

– Bili smo potrebni jedni drugima. Da nije bilo Manua, ne bismo ništa osvojili. Sve se to dogodilo zahvaljujući njemu. Bio je odvažan, divlji i, radio je stvari zahvaljujući kojima smo pobeđivali. S vremena na vreme je testirao moje strpljenje, ali sam vremenom shvatio da će nam dati mnogo više ako ga samo pustim da igra. Nisu mu bile potrebne moje instrukcije. Bio je sitan, mršavi momak koji bi se zaletao na mnogo jače. Padao bi i ponovo ustajao, rekao je Popović.

Sparsi su Đinobilija izabrali kao 57. pika na draftu 1999. godine. Legendarni Argentinac je za San Antonio igrao od 2002. do 2018. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter