2
ATP

MASTERS U MAJAMIJU: Đoković zablistao, pa neobjašnjivo stao – nova rana eliminacija!

Objavljeno: 27.03.19 u 00:36

Novak Đoković eliminisan je sa Masters turnira u Majamiju, pošto je poražen od Roberta Bautiste Aguta posle preokreta rezultatom 2:1 – 1:6, 7:5, 6:3.

Ponovo oscilacije, opet nervoza i neshvatljiv pad u igri i još jednom (pre)rana eliminacija Novaka Đokovića. Nakon Indijan Velsa, sličan scenario videli smo i u Majamiju, a ‘krivac’ ovog puta bio je Roberto Bautista Agut.

Prvi reket Srbije i sveta nije blistao u dosadašnjem toku turnira na Floridi, ali jeste u prvom setu osmine finala protiv, inače vrlo neugodnog, Španca.

Đoković je na početku u potpunosti počistio Bautistu Aguta sa betona u Majamiju i sa lakih i ubedljivih 6:1 stigao do prednosti u setovima.

Međutim, Bautista Agut nije bilo kakav igrač i mogao se očekivati njegov odgovor. I zaista, on je stigao na početku drugog seta, makar u toj meri da je otežavao posao Đokoviću, držao egal i svoj servis, te smo tada gledali odličan tenis sa obe strane mreže.

Međutim, pri rezultatu 5:4 i servisu Đokovića, kiša je prekinula meč i ‘oterala’ tenisere u svlačionicu. Meč je nastavljen posle pola sata pauze i Španac je bio mnogo bolji u nastavku.

Iako je Đoković dobio prvi servis gem, Bautista Agut je u 12. gemu napravio ‘brejk’ vredan osvajanja drugog seta, pa se ušlo u odlučujući, treći.

Na talasu izjednačenja, španski igrač je pokušavao da diktira ritam igre na početku trećeg seta i to mu se isplatilo jer je prvi došao do ‘brejka’. Iako je Đoković brzo odgovorio, Bautista Agut je još jednom oduzeo servis rivalu, kasnije ga materijalizovao u svom servis gemu i nekako brzo poveo sa 5:2.

Đoković je bio u vrlo teškoj situaciji, a u takvim situacijama obično se probudi publika, što je bio slučaj i sa prisutnim navijačima u gradu na Floridi.

Međutim, više od jednog gema Srbin nije mogao, jer je Španac odlično servirao, čak dobijao dugačke razmene udaraca i posle dva i po sata borbe slavio veliki trijumf.

U četvrtfinalu Bautistu Aguta čeka duel protiv domaćeg tenisera, vrlo opasnog na betonu zbog svog razornog servisa, Džona Iznera, inače sedmog nosioca na ovom turniru.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

2 Komentara

  1. A otkud vam to da je Ljajić tek posle Mijatove izmene prebačen u vezu? Pogledajte snimak, Ljajić je od starta igrao u vezi, a Mijat po krilu. Al vi ljudi gledate utakmice ili pogledate sastav na flešu i tako pišete?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter