0
Evropske lige

FOTO: Fudbal za prijateljstvo

‘FUDBAL ZA PRIJATELJSTVO’: Brazil dobio ‘Kup devet vrednosti’

Objavljeno: 27.03.19 u 14:55

Mladi ambasadori međunarodnog društveno-odgovornog projekta za decu u sportu “Fudbal za prijateljstvo” dodelili su na stadionu “Dragao” u Portu tradicionalni Kup devet vrednosti ovogodišnjem osvajaču ovog izuzetnog priznanja – fudbalskoj reprezentaciji Brazila.

Ovaj jedinstveni Kup predstavlja devet osnovih vrednosti projekta – prijateljstvo, jednakost, fer-plej, zdrav način života, mir, posvećenost, pobednički duh, poštovanje tradicije i čast. Trofej je uručen pred početak prijateljskog meča između Brazila i Paname.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Brazila Valter Feldman i menadžer za stručni razvoj i društvenu odgovornost reprezentacije Brazila Diogo Neto primili su Kup devet vrednosti iz ruku francuza Svona Dramea, portugalaca Katarine Barate i Mihela Borhesa i rusa Denisa Aladeva – prošlogodišnjih učesnika projekta – i saznali sve o istorijatu i ciljevima ovog jedinstvenog trofeja.

Odluka o dodeli Kupa devet vrednosti reprezentaciji Brazila donesena je kroz otvoreno glasanje, u kome su učestvovala deca iz 211 zemalja i regiona sveta. Time je reprezentacija Brazila proglašena za društveno najodgovorniji tim od sve 32 reprezentacije koje su učestvovale na FIFA Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. Time je Brazil postao peti tim-osvajač ove prestižne nagrade – posle FK Barselone, FK Bajern iz Minhena, FK Al Vahda iz Damaska i FK Real iz Madrida.

Međunarodni društveno odgovorni projekat za decu u sportu “Fudbal za prijateljstvo” održava se pot pokroviteljstvom kompanije Gazprom od 2013. Učesnici projekta su dečaci, devojčice I deca sa posebnim potrebama i ograničenih fizičkih sposobnosti – kao i deca-mladi novinari koji pokrivaju događaje projekta iz Međunarodnog dečijeg pres centra. Finalna manifestacija ovogodišnjeg projekta “Fudbal za prijateljstvo” biće održana u Madridu od 28. maja do 2. juna.

FOTO: ‘Fudbala za prijateljstvo’…

– Kup devet vrednosti je inovativan i redak trofej koji nagrađuje privrženost vrednostima projekta – među kojima ističem fer-plej, posvećenost i poštovanje tradicije. One predstavljaju osnove za razvoj dece u odgovorne odrasle članove društva širom sveta. Ponosni smo na to da smo prvi primalac ovog trofeja iz Latinske Amerike – što potvrđuje da fudbal i prijateljstvo ne poznaju granice – naglasio je Valter Feldman Generalni sekretar Fudbalskog saveza Brazila.

– Presrećna sam što sam imala zadovoljstvo da lično uručim Kup devet vrednosti reprezentativcima Brazila. Mislim da je uspeh u životu neostvariv bez poštovanja univerzalnih ljudskih vrednosti. Što više ljudi bude pričalo o njima i ukazivalo pažnju na njih – utoliko će naš život biti bolji. Kup devet vrednosti je simbol prijateljstva, jedinstva i odgovornog odnosa prema našem društvu – u ime budućnosti dece sveta – napomenula je Katarina Barata, mlada učesnica projekta “Fudbal za prijateljstvo’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter