14
Fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT UGAO: Krstajiću, bravo za rezultat, ne i za poteze…

Objavljeno: 26.03.19 u 19:38

Fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je vredan bod na gostovanju u Lisabonu, ali neke odluke selektora Mladena Krstajića otvaraju neka pitanja, a glavno je gde je ‘zaturio’ najtraženijeg napadača sveta.

Odluka selektora Mladena Krstajića da igra u formaciji sa jednim napadačem Aleksandrom Mitrovićem, najefikasnijim igračem Lige nacija, apsolutno je legitimna, iako je špic Fulama u duel sa Portugalijom ušao iz povrede. Borio se ‘Mitrogol’ kao lav na terenu, ali ga poslednjih 15-20 minuta nigde nije bilo, gubio je vazdušne duele koje je pre toga lagano kontrolisao, a sve zbog vidnog umora. Izmenu nije mogao da dobije zbog čudnih odluka i poteza selektora Mladena Krstajića. To jest, one prve. Po mnogo čemu zagonetne…

‘Orlovi’ su rano poveli golom Dušana Tadića sa penala kom je prethodilo sjajno utrčavanje Mijata Gaćinovića i faul Ruija Patrijisija nad njim za kazneni udarac. Bio je vezista Ajntrahta prijatno iznenađenje selektora u startnih 11 sa ulogom da svojom agilnošću i pokretljivošću zatvara vezni red rivala, a iz drugog plana bude opasan po gol protivnika. Nažalost, Mijat je u 21. minutu zbog povrede morao iz igre, a onda je usledila nelogičnost.

Umesto da vezistu zameni čovek koji može da odgovori u defanzivi, tipa – Sergej Milanković-Savić ili Saša Lukić, Mladen Krstajić je posegao za čudnom odlukom, da na teren ubaci krilnog napadača Nemanju Radonjiča, igrača koji je sve osim momka u dobroj formi, jer od odlaska iz Crvene zvezde u Marsej mečeve uglavnom prati sa klupe.

FOTO: STARSPORT

Njegovim ulaskom Ljajić se pomerio u vezni red, a da to nije dobitna kombinacija pokazalo se u 42. minutu kada je Danilo iskoristio livadu, približio se kaznenom prostoru i bez pratioca ‘na leđima’ postigao evrogol. Utisak je da je na terenu ostao Mijat Gacinović da vezista Porta ne bi dobio toliko prostora, ali ga je dobio, a rezultat je poznat…

Čini se da je ta pogrešna izmena dovela do toga da kasnije Aleksandar Mitrović odigra svih 90 minuta, iako se videlo da nije spreman za tu misiju. Sa druge strane šansu nije dobio onaj koji je u ovom trenutku po svim parametrima najviše zaslužuje, strelac gola protiv Nemačke, Luka Jović.

Nema sumnje da bi Luka Jović mogao valjano da odmeni umornog i nedovoljno spremnog Aleksandra Mitrovića. Takođe, utisak je i da greška ne bi bila da je kasnije umesto Adema Ljajića ili Darka Lazovića ušao Nemanja Radonjić i pomogao svojom brzinom u trenucima kada se Portugalija maksimalno otvorila.

Danas, umesto o velikom bodu u Lisabonu, priča se o čudnim odlukama Mladena Krstajića, a dokle god je tako, čini se i da navijači neće imati poverenje u nacionalni tim.

Oni žele samo jedno – da igraju najbolji, najspremniji i momci koji su u formi igrajući redovno za svoje klubove.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

14 Komentara

  1. Gosp. Noveski, napravili ste sjajan tekst! Takvi kritički tekstovi (ali ne i kritizerski) su ono šta nama u Srbiji nedostaje! Svi ostali novinari su samo puki hroničari nekog događaja

    0
    0
    Odgovori
  2. Dragane,

    ja sam gledao engleski prenos, i mitrovica su svi nahvalili, pa i sam sirer ga je hvalio kao napadaca, naravno osim nasih. Covek je igrao do 80 minuta u fulu, trcao je barabar u odbranu , zadnjih 10 mu je ponestalo snage, a i drugima je isto tako, sto znaci da nije samo on bio nespreman , nego i ostali. Tadic se vukao zadnjih 15 minuta po terenu pa nikom nista. Svi su se pri kraju utakmice vukli po terenu jer su se potrosili mnogo u duelima.

    Ovo sto pricaju za mitra da nije istrcavao kontre, jeste ali dzaba kada se presece nas napad i to je to. Videlo se malo pre 90 minuta kada smo stisli na par minuta, da se mitar mogao ubaci par puta, ali nije imao snage da utrci, tj nije bio zainteresovan.

    To je bila jedina mana na utakmici koju sam ja video, da je neko drugi bio tu ko je sveziji, utrcao bi i 99 posto dao gol.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ovaj komentar sam sinoć napisao na sajtu B92, drago mi je da mnogi vide ono ta Krstajić, Filipović i taj mnogo hvaljeni Radenković(???) nisu videli.

    Gledao sam sinoć još jednom utakmicu i pokušao analizirati, i moram priznati da ne kapiram taktiku Krstajića, Radenkovića i Filipovića.U Ligi nacija reprezentacija je dobila neku fiozionomiju, sinoć se opet tumbalo sa timom.Razumem da je igrao Lazović, jer se mislilo da će pokušati sa centaršuvetevima hraniti Mitrovića, što se nije desilo, i Mitrović nije imao ni jednu šansu na utakmici, ali ne razumem izmenu Gaćinovića sa Radonjićem, uz dužno poštovanje prema momku, vrlo malo je došlo sa njegove strane, skoro ništa, jedino je odlično obavio odbrambene zadatke uz podršku Ljajića.U I poluvremnu dok je Tadić imao slobodu u igri nešto se i dešavalo, kada je Santos ukapirao da jedina opasnost dolazi od njega, udvojio ga je i igra je totalno stala, išlo se na preskakanje sredine terena.Drugo poluvreme je bila odlična prilika da uđe Jović umesto Mitrovića, koji je mnogo pokretljiviji, brži igrač od Mitrovića, koji može sam sebi napraviti šansu, što Mitrović jednostvano ne zna i ne može, jer je takav tip igrača.Umesto Lazovića, kada se već videlo da momak više ne može, morao se ubaciti S.M. Savić da stabilizuje sredinu terena i da preko njega i Ljajića dođe neka upotrebljiva lopta za Jovića, Tadića ili Radonjića, kada je već igrao.Nerazumljiva taktika za mene, i nikako mi nije jasno šta se htelo postići sa tom taktikom, a Portugal je sinoć bio zreo za poraz.Sa nestrepljenjem očekujem susret protiv Ukrajine 6.juna i taktiku za utakmicu.

    Gledao sam sinoć prenos na nekom španskom kanalu, ljudi nisu mogli verovati da Jović i S.M.Savić ne igraju i pitali su se koliko to Srbija ima kvalitetnih igrača kada ova dvojica trenutno ne igraju.

    0
    0
    Odgovori
  4. Pa Radonjicu je menadzer neki Danilo Vucic, valjda mu je tata nesto pa mu se moze da njegovi igraci imaju prednost. 😀 Zemljo Srbijo….

    0
    0
    Odgovori
  5. Одлична анализа! Радоња апсолутно није требао да уђе умјесто Мијата. СМС је ту много боља варијанта.
    Јасно ми је било да је Митрогол био у игри док је могао да добија ваздушне дуеле са високим штоперима Португала. Али у другој половини другог полувремена му је понестало снаге.

    Јовић је морао да игра. Као и СМС, а не Радоња, поготову у одсуству Матића… Јер да је Матић био ту, никад нам се не био штопер противника дошетао до 20м од гола.

    0
    0
    Odgovori
  6. Nema razloga da krijem, nema podrske za Krstajica…znamo svi zasto. Fudbalerima sve najbolje zelim…
    Sto pre treba dovesti selektora sa ozbiljnim autoritetom…ozbiljnim! Sa nama srbima samo tako moze, kao sto je bio Antic, gde su ga svi postovali. Osim tadasnjeg predsednika.
    Znaju to i ovi sada sto vode savez, ali imaju oni razlog zasto ne reaguju…na zalost.

    0
    0
    Odgovori
  7. Nije trebao Zivkovica umesto Lazovica i gotova stvar, nista nije dobio sa tim. Smsa je morao ubaciti da zatvori ali bolje i da je Jovica umesto Lazovica ubacio i povukao Mitra nazad malo nego ovo sto je uradio, ali ok. Osvezenje su ovi novi momci, meni Ljajic licno ne stima nikako mada je i on sinoc igrao za ekipu konacno (sa izuzetkom sto je ostavio Danila samog)

    0
    0
    Odgovori
  8. Управо тако. Гол који смо примили иде Љајићу на душу. Само погледом је испрати Данила. Кренуо је ка њему и несхватљиво стао.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter