1
U pripremi

FOTO: ABA liga

ABA LIGA: Cedevita na krilima Kobsa do pobede nad ekipom Budućnosti

Objavljeno: 25.03.19 u 21:23

Šampion ABA lige Budućnost Voli gostovao je Cedeviti u prvom meču polufinalne serije. 
Domaći su sigurnom i strpljivom igrom u odbrani i odličnom organizacijom napada uspeli da sačuvaju domaći teren i pobede šampiona ABA lige Budućnost Voli sa 90:83. 

Na početku meča igralo se koš za koš. U početnom ispitivanju snaga najraspoloženiji kod ekipe Budućnosti bio je Erl Klark koji je postigao šest od deset poena za budućnost. Uz njega je raspoložen bio i Džejms Bel, koji je trojkom na sredini četvrtine doneo šest poena prednosti ekipi Budućnosti. U završnici četvrtine nakon faula na šutu van linije za tri Džastin Kobs je sa linije za slobodna bacanja doneo poravnanje rezultata ekipi Cedevite, a potom je Edo Murić trojkom doneo i prednost. Džejkob Pulen je na kraju četvrtine doneo prednost domaćinu od 3 poena. 

Na početku druge deonice vođen je rat Pulena i Klarka, koji su održavali svoje timove u egalu. Do sredine druge deonice igralo se koš za koš, uz odličnu odbranu nijedan tim nije uspeo da se rezultatski odlepi. Na poluvremenu su gosti otišli sa minimalnom prednošću 37:38. 

Činilo se da je pauza više odgovarala domaćem sastavu koji se nakon dva minuta treće deonioce koševima Stipanovića odvojio na pet poena, a onda su na scenu stupili Bitadze i Klark i vratili prednost gostima. U poslednjem minutu deonice Koševima Džejkoba Pulena Cedevita je stekla najveću prednost do tada 63:55, dok je na kraju deonice Pulen postigao koš za 65:59. 

Stečenu prednost Cedevita nije ispuštala, već je preko Ede Murića i Kobsa održavala. Iako je sa druge strane Noris Kol igrao odličnu odbranu i raspoložen u napadu bio je Nemanja Gordić, jedino što su gosti uspeli jeste da u dva navrata spuste na tri poena zaostatka, ali za više nisu imali snage, već je Kobs u poslednjem minutu potvrdio pobedu domaćeg tima. Cedevita – Budućnost Voli 90:83. 

U domaćem sastavu najbolji je bio Kobs sa 23 poena, pratio ga je Pulen sa 20, dok je Kuk postigao 14. U ekipi Budućnosti Klark je postigao 23, a Kol 13, dok je Gordić upisao 11 poena. 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter