0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ALEKSANDAR LUTOVAC: Uželeo sam se utakmica

Objavljeno: 22.03.19 u 18:37

Posle operacije prepona Aleksandar Lutovac planira uskoro povratak na teren

Fudbaler Rada Aleksandar Lutovac oporavio se od operacije prepona, vredno radi i ubrzo očekuje povratak na teren. U razgovoru za klupski sajt mladi napadač građevinara govori o periodu rehabilitcije i ujedno otkriva šta mu trenutno nedostaje.

– Operisan sam 23. januara i prve dane posle operacije sam mirovao i u bolnici, a potom kući. Trudio sam se da se tih dana što manje zamaram. Onda sam krenuo sa terapijama i laganim vežbama , da bi nakom mesec i 10 – tak dana krenuo sa trčanjem, a ubrzo nakon toga i sa treninzima sa ekipom. Svo vreme sam imao podršku porodice, prijatelja i ljudi iz kluba. Povreda je prošlost i okrećem se lepšim stvarima, kaže Lutovac i dodaje da se tokom tog perioda nije pitao zašto se baš njemu desila takva povreda i što je morao na operaciju.

– Nisam razmišljao o tome zašto se meni desilo u trenutku kada sam bio u dobroj formi. Realno posmatram stvari u životu, a pritom sam svestan da se u fudbalu svakom može desiti da bude povređen. Svesno sam otišao na operaciju krajem januara kako bih bio najspremniji kada je i najpotrebnije, za baraž u Superligi i za Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija u Italiji. Fenomenalno se osećam posle povratka u trenažni proces, pun sam entuzijazma i želje. Nadam se da ću nastaviti sa dobrom formom i golovima, iskren je Lutovac.

Mladi napadač građevinara je, kako i sam kaže, maksimalno spreman za obaveze koje mu predstoje i s nestrpljenjem očekuje povratak na ‘zeleni tepih’.

– Mnogo mi nedostaju utakmice. Jedva čeka da ponovo budem na terenu i igram utakmice. U punoj sam formi i očekujem prvi nastup posle operacije u Nišu protiv Radničkog, ili eventualnio sedmicu dana kasnije, kada nam u goste stiže Voždovac.

Lutovac se kratko osvrnuo i na učinak građevinara u prolećnjem delu prvenstva.

– Nema tu mnogo šta da se komentariše. Danak su uzele povrede , a što ne reći i nedostatak sportske sreće. U nekim mečevima smo zaslužili i više od boda, ali… U baražu će to sve biti drugačije. Kompletiraće se ekipa i rezultati neće izpostati.

Itekako se osetilo odsustvo Lutovca u prvih šest kola prolećnog dela prvenstva, a mladi napadač nebesko – plavih je skroman i spusta loptu na zemlju.

– Fudbal je kolektitivna igra i ne bih izdvajao pojedinca, jer Rad ima mnogo kvalitetnih fudbalera. Mnogo je važno da budemo skoncentrisani kao kolektiv i da osvajamo bodove. Opstanak u ligi je naša realnost jer to po svim parametrima zaslužujemo – zaključio je Sale od koga se očekuje da probudi uspavani napad građevinara i svojom igrom doprinese opstanku Rada u eliti , a da se sa Mladom reprezentacijom Srbije popne na krov Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter