0
Košarka

FOTO: kss.rs

OZBILJNI PROTIVNICI: Srbija zakazala jak turnir u Kini pred Mundobasket

Objavljeno: 18.03.19 u 20:10

Sve je dogovoreno na sastanku u gradu gde će se igrati Šenjangu, a ispred KSS je ‘pregovore’ vodio Dejan Tomašević.

Srbija je nedavno obezbedila plasman na Mundobasket u Kini, a zatim i dobila rivale u grupnoj fazi. To će biti Italija, Angola i Filipini.

Već se prave planovi za pripreme ‘orlova’, a tim povodom zakazan je i pripremni turnir u Šenjangu, na kom će Srbija imati vrlo jake protivnike.

Na tom turniru igraće zajedno još sa Francuskom, Novim Zelandom i Italijom, sa kojom se sastaje i u grupi Svetskog kupa.

Takođe, na tom sastanku Dejan Tomašević je dogovorio i potpisao protokol o saradnji KSS sa provincijom Lijaoning u kojoj živi 43.000.000 ljudi.

– Ideja je da naši treneri i sudije odlaze u Lijaoning i obučavaju Кineze, dok će mladi košarkaši i košarkašice iz najmnogoljudnije zemlje na planeti dolaziti u Srbiju i prolaziti obuku na našim košarkaškim kampovima. Inače, čelnici ovog grada su već bili u Srbiji i oduševljeni su našom zemljom, a kompletna provincija obožava košarku… Uostalom, njihov klub Lijaoning je prošle sezone bio šampion Кine – rekao je Dejan Tomašević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter