1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Dva gola Joveljića i jedan Bena na Banjici za miran san Zvezde pred kraću pauzu (VIDEO)

Objavljeno: 17.03.19 u 18:48

U malom gradskom derbiju na stadionu kraj ‘Bajfordove’ šume Crvena zvezda je sa 3:0 (1:0) savladala Rad i ponovo umakla Radničkom iz Niša.

Rutinski! Tako se može opisati pobeda Crvene zvezde u ne baš lepoj i interesantnoj igri na Banjici. Ono što može raduje ‘Delije’ su sve bolje partije mladog i supertalentovanog Dejana Joveljića koji je ponovo iskoristio dobijenu šansu, postigao oba gola i Zvezdi doneo ponovo ‘plus sedam’ u odnosu na drugoplasirani niški Radnički.

Lepo vreme u Beogradu nije oraspoložilo igrače u prvom poluvremenu, šta više gledali smo dosta dosadan fudbal, mada nije tako počelo. Već u 1. minutu je Petrović dobro probio po desnom boku, ubacio je oštro u peterac, ali je ispred jednog fudbalera Rada intervenisao Gajić. Potom je usledila velika borba na sredini terena, Crvena zvezda je napadala po bokovima, ali su štoperi ‘građevinara’ lako otklanjali opasnost.

FOTO: STARSPORT

Prvu veliku šansu Crvena zvezda je iskoristila, Ben je centrirao sa levog boka, lopta je preletela ceo kazneni prostor i stigla do Jovančića na desnoj strani, ovaj je digao na ‘penaltik’ gde je intervenisala odbrana Rada, lopta je stigla do Jovičića, ovaj je šutirao sa nekih 18 metara, na putu ka golu neko je blokirao taj udarac, lopta se odbila do Milunovića, štoper Crvene zvezde se spetljao, ali po njegovu sreću lopta se potom dokotrljala do Joveljića, a ovaj talentovani napadač je uz dosta sreće poslao iza leđa golmana Markovića – 0:1.

FOTO: STARSPORT

Rad je odmah posle gola zapretio, centrirao je Veselinović, glavom je šutirao iskusni Trifunović, ali slabo za Borjana. Crvena zvezda je tek zapretila dva puta u nadoknadi vremena. Prvo je Ben šutirao pored gola, a onda je kolosalnu priliku imao Milan Pavkov. Naime, golman ‘građevinara’ Marković je dodao loptu do Jovanovića, iskusni defanzivac je pogrešio, dodao je loptu Pavkovu, momak iz Begeča je izašao jedan na jedan sa protivničkim čuvarom mreže, pokušao da ga lobuje, ali je prebacio daleko preko gola.

Crvena zvezda je u drugo poluvreme ušla da što pre postigne drugi gol i u tome je uspela. Ponovo prva šansa bila srećna po crveno-bele, u 53. minutu Stojković je sa levog boka centrirao u peterac, Šipčić je loše izbio loptu glavom, ona je pala na ivicu peterca gde se sjajno zagradio mladi Joveljić, okrenuo se i pogodio za – 0:2. Bio je to peti gol ovog 19-godišnjaka u Superligi Srbije.

Posle drugog gola opao je tempo igre je opao. Vladan Milojević je iz igre izveo Pavkova i Jovičića, a šansu su dobili Ebisilio i Vulić. Rad je zapretio u 73. minutu kada je bivši napadač Crvene zvezde Trifunović pokušao da lobuje Borjana, ali je čuvar mreže crveno-belih bio kocentrisan. Rad je pokušao i u 77. minutu, ali je udarac Bainovića bio neprecizan.

Kada su svi čekali samo da Ilija Brdar označi kraj meča bljesnuo je Ebisilio. Holanđanin je u 86. minutu magično uposlio Bena, ovaj je pobegao odbrani Rada i postavio konačih 3:0 u korist Crvene zvezde.

RAD – CRVENA ZVEZDA 0:3
/Joveljić 20, 53, Ben 86/

Stadion: Kralj Petar Prvi
Kapacitet: 3.919
Sudija: Ilija Brdar (Novi Sad)

RAD (3-5-2): Marković – Šipčić, Jovanović, Stević – Ilić (od 46. Živković), Tanović (od 69. Kasalica), Bainović, Petrović, Tričković – Veselinović (od 81. Busnić), Trifunović.
CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Borjan – Gajić, Savić, Milunović, Stojković – Ben, Jovičić (od 65. Vulić), Jovančić, Ivanić (od 82. Vukanović) – Joveljić, Pavkov (od 65. Ebisilio).

0
0

1 Komentara

  1. Još jedna loša partija Zvezde! Igra nikakva, dosadna, spora, neborbena, bez tempa! Neka se “trener godine” ugleda na igru Spartaka protiv Partizana u Beogradu! Ali, džaba, kod njega nema pomaka, stalno isto! Mislim da nema toga, navijača Zvezde koji je danas gledao utakmicu sa Banjice, koji bi poželeo da gleda snimak ove dosadne utakmice na Jutjubu! Da kojim slučajem sada počinju kvalifikacije za Evropu sa ovakvom jalovom igrom kakvu Zvezda pruža celog proleća ne bi smo mogli proći drugi krug!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter