0
Ostali sportovi

FOTO: BSS

EVROPSKA BOKSERSKA KONFEDERACIJA: Balkanski šampionat u boksu kreće 2019. i donosi novu eru

Objavljeno: 17.03.19 u 11:55

Lepe vesti stižu iz Rusije.

Na sednici Izvršnog odbora Evropske bokserske konfederacije koji je održan u ruskom Vladikavkazu, gde se ove nedelje održavalo Evropsko prvenstvo u kategoriji do 22 godine, usvojen je predlog da se od 2019. ponovo pokrene Balkanski šampionat u boksu.

Ponovo, nakon skoro tri decenije, imaćemo takmičenje koje je bilo veoma popularno, kroz koje su prošli svi veliki asovi ringa ex Jugoslavije i koje je raspadom ove države prekinuto. Sada sa 12 zemalja Balkana biće ponovo prilika bokserima iz regiona da stiću međunarodno iskustvo, savezi da ponovo sarađuju, jer sport ima ulogu da ujedini ljude.

Novina je i profesionalizacija menadžmenta, a već na sednici IO EUBC u Rusiji za direktora marketinga Đan Marko Sandri, jedan od najuspešnijih marketinških stručnjaka, organizator Evrovizije, San Rema i sličnih projekata. Biće to nova era za boks sa potpuno novim standardima u organizaciji bokserskih mečeva, koji će biti poput spektakla u svetskom profesionalnom boksu.

Predsednik BSS Nenad Borovčanin na sednici u Vladikavkazu izabran je za člana odbora EUBC za rešavanje najvažnijih pitanja u kome su i Franko Falcineli (predsednik EUBC), Ejup Gizek (potpredsednik), Đorđo Bruneli i Bono Bošnjak.

Srbija i Bokserski savez naše zemlje biće domaćini naredne sednice Izvršnog odbora Evropske konfederacije, koja će prvi put u svojoj istoriji kod nas okupiti čelne ljude evropskog boksa 20. aprila 2019, kada je i finale Beogradskog pobednika.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter