0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Krka/Drago Perko/kosarka.si

ABA LIGA: Nakon drame u finišu – Krka izborila opstanak, Olimpija se seli u niži rang (VIDEO)

Objavljeno: 17.03.19 u 23:13

Ekipa iz Novog Mesta izborila je opstanak u regionalnom šampionatu.

Nakon trijumfa nad Olimpijom rezultatom 62:59 (17:13, 15:18, 16:16, 14:12), izabranici Simona Petrova će se i naredne sezone takmičiti u ovom rangu, dok će u baraž košarkaši Zadra.

U preputnoj dvorani ‘Leona Štuklja’ ljubitelji košarka imali su priliku da uživaju u veoma interesatnoj i do samog kraja neizvesnoj utakmici. Ekipa iz Novog Mesta bolje je otvorila meč, ali izabranici Jurija Zdovca dobrom igrom tokom druge deonice uspeli da zaostatak smanje na samo poen. Tokom trećeg perioda oba tima su postigla isti broj poena (16:16), pa je pitanje pobednika rešeno u četvrtoj četvrtini.

Tokom poslednje deonice gosti na četiri minuta do kraja trojkom Lorbeka dolaze do izjednačenja, ali puleni Simona Petrova se dobro brane i odlaze na ‘plus šest’ na 40 sekundi do kraja utakmice. Do kraja meča gosti nisu uspeli da stignu tu razliku i pored nekoliko prilika, već su je samo smanjili. Najefikasniji u sastavu Krke bio je Mavra sa devet poena, dok su ga sa po osam pratili Fifolr i Balažić. Na suprotnoj strani je Lorbek ubacio 17, a Mirza Begić devet.

Važnom je napomenuti i to da je ekipa Olimpije bila prvi osvajač ovog takmičenja i jedan od glavnih osnivača Jadranske lige. Međutim skor od samo šest pobeda i 16 poraza doveo je do toda da će izabranici Zdovca koji je bio jedan od glavnih igrača u toj šampionskoj generaciji morai kroz drugu ligu da potraže put do povratka u elitu.

ABA liga, 22. kolo

Petak

Cedevita – Mornar 94:80

Subota

FMP – Partizan 73:72

Crvena zvezda – Mega 100:76

Nedelja
Igokea -Zadar 100:82

Budućnost – Cibona 91:82

Krka – Olimpija 62:59

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter