3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Treći poraz za redom, četvrti meč bez pobede – očajni Partizan izgubio od Spartaka!

Objavljeno: 16.03.19 u 17:07

Uprkos dobrom početku Partizan je u 27. kolu Superlige poražen od Spartaka iz Subotice na svom stadionu – 3:1.

Fudbaleri Partizana ofanzivno su ušli u meč, pa je već u četvrtom minutu Gomešov udarac blokiran, Partizanov internacionalac je tražio penal jer je po njegovom mišljenju lopta udarila jednog defanzivca gostiju u ruku, a odmah potom izblokiran je šut Danila Pantića.

Minut kasnije probao je i Zakarić, ali je udarac sa ivice kaznenog prostora završio pored gola.

U osmom minutu meča crno-beli su poveli preko Rikarda Gomeša, pošto je u situaciji kada nije bilo nikoga u blizini Denković igrao rukom u kaznenom prostoru crno-belih, dosuđen je kazneni udarac, a Rikardo je bio neumoljiv – 1:0.

FOTO: STARSPORT

Dva minuta nakon vođstva Pantić je sjajno centrirao, pronašao Nikolića, a nekadašnji fudbaler Subotičana nije bio precizan i poslao je loptu pored gola svog nekadašnjeg kluba.

Iskupio se Denković u 18. minutu, kada je pas Tufegdžića iskoristio da se driblingom namesti na udarac, a potom uhvativši Mileitća u rakoraku pošalje loptu u mrežu Vladimira Stojkovića za 1:1.

FOTO: STARSPORT

Ponovo je Spartak pripretio u 20. minutu kada je Tufegdžić probao, ali je lopta otišla visoko preko gola.

Završnica prvog poluvremena protekla je u nešto slobodnijoj igri ekipe iz Subotice, lošem izdanju crno-belih praćenih povicima „Uprava napolje“, ali i uz tri poverede.

Prvo je u 23. minutu Nemanja R. Miletić posle jednog duela ostao da leži na terenu, da bi pet minuta kasnije napustio igru, potom je u 37. minutu Nemanja Nikolić dobio nezgodan udarac zbog kog je na trenutak napustio igru, ali se ubrzo vratio, da bi u samom finišu prvog dela igre Žarko Lazetić morao da izvede i Danila Pantića, umesto kog je od 40. minuta na terenu bio Zoran Tošić.

FOTO: STARSPORT

Partizan je drugo poluvreme „otvorio“ dobrom šansom koju je „stvorio“ Tošić, poslužio Nemanju Nikolića, ali je napadač crno-belih bio neprecizan.

Kazna je usledila u 50. minutu kada je očajnu reakciju Pavlovića i Valijentea iskoristio Đenić i zbunjenost crno-belih kaznio zakucavši loptu u gol – 2:1. Samo tri minuta kasnije Denković je bio najviši u skoku, ali je, poetski rečeno, sreća bila saveznik crno-belih, pošto je savladanog Stojkovića spasila prečka.

U 62. minutu Tošić nije bio precizan, minut kasnije Zakarić se nadovezao takođe udarcem sa distance, ali gola nije bilo.

Treču šansu Partizan je imao u samo tri minuta, Rikarda je uposlio Kosović, strelac gola za crno-bele je imao zicer, ali nije uspeo da iskontroliše loptu, pa je Ostojić uspeo da interveniše. Nastavio je Partizan da pritiska, Tošićev slobodan udarac završio je malo iznad prečke, a u 68. minutu probao je Miletić, no njegov šut Ostojić je skrenuo u korner. 

FOTO: STARSPORT

Spartak je u 77. minutu imao dobru situaciju, ali su se spetljali u situaciji kada su imali četiri napadača na samo dvojicu odbrambenih fudbalera domaćeg tima. 

Nisu bolji bili ni minut kasnije, a poslednju veliku šansu Partizan je imao preko Zakarića, čiji šut je golman Ostojić zaustavio nogom.

Kazna je stigla u trećem minutu sudijske nadoknade, kad je Obradović iskoristio jednu od mnogih kontri i potvrdio pobedu svog tima – 3:1.

Nakon remija sa Crvenom zvezdom, te poraza od Radničkog iz Niša, Voždovca i sada Spartaka Paritzan ima čak 17 bodova manje od Radničkog iz Niša a „večiti rival“ će imati šansu da trijumfom nad Radom pobegne crno-belima na 24 boda.

A ukoliko savlada Vojvodinu Čukarički će od crno-belih preuzeti treće mesto, pošto sada ima dva boda manje.

Superliga Srbije, 27. kolo

Partizan – Spartak Subotica 1:3 (1:1)

(Gomeš 8 – Denković 18, Đenić 50, Obradović 90+3)

PARTIZAN: Stojković, Pavlović, Valijente, Nikolić, Gomeš, Zdjelar, Šćekić. N.G. Miletić, Pantić, N.R. Miletić, Zakarić
Rezerve: Kljajić, Tošić, Đerlek, Šehović, Kosović Stevanović, Smiljanić

SPARTAK: Ostojić, Kerkez, Tekijaški, Đenić, Milošević, Glavčić, Denković, Obradović Tufegdžić, Marčić, Otašević.
Rezerve: Lučić, Torbica, Đorđević, Dunđerski, Vukčević, Tripković, Mladenović

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

3 Komentara

  1. Partizan je bio zaista očajan ali Spartak je dokazao da ima dobrog trenera Rogana, o kojem će se tek čuti! Za kratko vreme je uspeo da od mladih igrača, koji nisu skupi, napravi odličnu celinu! Od mladog trenera Rogana bi i “trener godine” mogao nešto naučiti, recimo kako se priprema taktika i kako ekipu pripremiti da igra brzo i borbeno, ali za to treba imati ono iz čega se legu pilići, što je i dokazao Rogan!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter