3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

NEOČEKIVAN PROBLEM ZA PARTIZAN – ŠTA KAŽU PRAVILA: Gagića očekuje suspenzija, da li je čitava serija ugrožena?

Objavljeno: 16.03.19 u 19:59

Pobeda košarkaša FMP Železnika nad Patizanom protekla je u znaku sukoba Aleksandra Bursaća i Đorđa Gagića.

Iako su kamere Arene Sport propustile da snime početak sukoba ove dvojice košarkaša, publiak je mogla da vidi kako Gagić pokušava da se otrgne iz zagrljaja saigrača i dođe do košarkaša tima iz Železnika.

Sudije su donele odluku da obojicu isključe, evo šta kažu propozicije o mogućim sankcijama za ovaj dvojac:

Bursać bi zbog isključenja trebalo da propusti jedan meč. Kako je za „pantere“ ABA liga večeras završena (zauzeli 5. mesto), Bursać će, ukoliko ne napusti Železnik pred početak naredne sezone ABA lige, ili ukoliko pojača neki drugi tim, tu kaznu preneti u narednu sezonu.

FOTO: STARSPORT

Gagić bi zbog isključenja trebalo da propusti jedan meč, što znači da će Partizan na prvom meču protiv Crvene zvezde biti oslabljen. A ukoliko su disciplinci ABA lige odlučili da Gagiću na teret dodaju i to što je u dva navrata pokušao da se otrgne kako bi nastavio sukob, situacija bi mogla da bude izuzetno nepovoljna po Partizan. Naime, po članu 27 propozicija ABA lige, „pokušaj fizičke agresije protiv članova službenog osoblja, drugog pojedinca, javnosti, navijača ili bilo koje druge osobe“ spada u manje prekršaje, a kazna bi mogla da bude sledeća:

– upozorenje

– kazna do 5.000 evra

– zabrana pristupa dvoranama u trajanju do godinu dana

– privremena suspenzija u trajanju do pet utakmica ili do godinu dana

Dakle, u najboljem slučaju, Gagić će propustiti prvi meč polufinala koji je na programu 23. marta, dok će, ukoliko Gagiću na teret bude stavljen i pokušaj nasrtaja na Bursaća, centar crno-belih bi mogao da propusti čitavu seriju.

Incident možete videti ovde:

(Youtube/Arena Sp

ort HD)

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter