0
ATP

Davis Cup 2014 first round Serbia v Switzerland Ilija Bozoljac and Roger Federer Roger Federer plays a backhand Novi Sad, 01.31.2014. Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com©

INDIJAN VELS: Federer čeka Nadala!

Objavljeno: 15.03.19 u 20:33

Rodžer Federer je pobedom nad Hubertom Hurkačem došao do polufinala turnira u Indijan Velsu – 6:4, 6:4.

Federer je do pobede nad Poljakom stigao sigurnom igrom bez previše trzavica. U prvom setu Federer je iskoristio jedinu brejk šansu i u petom gemu poveo sa 3:2, da bi na svoj servis iskoristio drugu set loptu i sa 6:4 došao do prednosti u setovima.

Koliko je dominantno igrao pokazuje i podatak da je do 10. gema samo dva puta izgubio poen na svoj servis. 

Hurkač je u drugom setu zaigrao angažovanije, ali nije uspeo dugo da ostane u vođstvu pošto je posle početnih 1:0 ubrzo Federer stigao do 3:1, da bi potom Poljak propustio šansu da vrati brejk, ali je odbio i nalet Federera. 

Novu priliku imao je Harkač u poslednjem, 10. gemu, ali je još jedna brejk šansa otišla u nepovrat nakon što je Federer posle počenih 30:0, te vezana tri poena, asom ostao u gemu, a na to se nadovezao i vinerom za konačnih 2:0 i plasman u polufinale, gde čeka boljeg iz duela Rafael Nadal – Karen Hačanov.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter