0
Auto Moto

Aktuelni šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da njegova ekipa zaostaje za Ferarijem na početku sezone, uoči trke za Veliku nagradu Australije.

LUIS HAMILTON: U ovom trenutku svi smo lovci i svi smo lovine

Objavljeno: 14.03.19 u 16:16

Aktuelni šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da njegova ekipa zaostaje za Ferarijem na početku sezone, uoči trke za Veliku nagradu Australije.

Ferari je bio ubedljiv na predsezonskim testiranjima i očekuje se da će biti najbrži za vikend u Melburnu.

– Čeka nas mnogo posla, rekao je Hamilton, preneo je Skaj.

Petostruki svetski prvak rekao je i da ne zna kakav posao su obavile ostale ekipe.

– Možda će biti bliži nego što mislimo, a možda će biti veća razlika, dodao je Hamilton, koji će sa Valterijem Botasom činiti dvojac šampionske ekipe Mercedesa.

Za Ferari će voziti Sebastijan Fetel i Šarl Lekler. Brojni stručnjaci naveli su da bi italijanski tim u prvoj trci na Albert parku mogao da bude za četiri desetinke ispred drugoplasiranog.

– U ovom trenutku svi smo lovci i svi smo lovine. Nadam se da će nas posle ove trke svi loviti, rekao je četvorostruki šampion Fetel.

– Prošlogodišnja zimska testiranja nisu dobro prošla. Ove godine smo bili bolje pripremljeni, naši bolidi su dobri. Pokušaćemo da imamo dobar i miran vikend. Uvek je lepo početi sezonu dobrim rezultatom, dodao je nemački vozač.

Botas je rekao da je ekipa mnogo naučila na testiranjima i na koji način da se bolje spremi za prvu trku.

– Mislim da smo već napredovali i uveren sam da ćemo biti u boljoj formi. Možemo samo da pogadjamo gde ćemo biti, ali jurimo Ferari i videćemo gde smo, rekao je vozač Mercedesa.

Smatra se da će Red Bul, koji je prešao na Hondine motore, biti blizu Mercedesa, dok bi Alfa Romeo zajedno sa ekipom Has mogao da se bori sa Renoom za dobru poziciju u vrhu.

– Uzbuđen sam i jedva čekam da vidim kakav će biti redosled. Možemo da izvučemo neke zaključka posle testiranja, ali ne mnogo više od toga, rekao je Danijel Rikardo, koji će u Australiji debitovati za Reno.

Red Bul je imao dobra testiranja, a Hondini motori su u Španiji bili nepogrešivi.

– Za sada je sve dobro i svi smo vrlo zadovoljni kako smo radili. Teško je proceniti gde smo, rekao je vozač Red Bula Maks Verstapen.

Prvi trening na Albert parku voziće se u petak ujutro, kvalifikacije su u subotu, a prva trka u ovogodišnjem šampionatu na programu je u nedelju od 6.10 po srednjeevropskom vremenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter