1
Evrokupovi

MASIMILIJANO ALEGRI: Šta još treba da uradim?

Objavljeno: 13.03.19 u 15:10

Trener Juventusa Masimilijano Alegri čestitao je svojim fudbalerima prolazak u četvrtfinale Lige šampiona i kritikovao one koji su sumnjali da crno-beli mogu da nadoknade dva gola zaostatka protiv Atletiko Madrida.

Juventus se sinoć plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je u Torinu pobedio Atletiko Madrid sa 3:0. Crno-beli su nadoknadili dva gola zaostatka iz prve utakmice osmine finala u Madridu.

– Nismo bili savršeni, ali ostali smo koncentrisani. Postojao je rizik da udjemo histerično u utakmicu, pošto se mnogo pričalo o našem zaostatku i mogućem povratku, ali imali smo 95 minuta da obavimo posao. Ekipa zaslužuje čestitke, obavila je veoma dobar posao – rekao je Alegri, preneli su italijanski mediji.

Sva tri gola postigao je Kristijano Ronaldo.

– Bilo bi zaista čudno za Ronalda da završi sezonu u Ligi šampiona sa samo jednim golom… Bio je dobar, a momci su doprineli, uključujući i navijače koji su napravili divnu atmosferu. Priredili smo divno fudbalsko veče onima koji sa mnogo strasti prate sport u Italiji – dodao je Alegri.

Pojedini mediji kritikovali su Alegrija i ekipu posle poraza u prvom meču u Madridu.

– Oni koji kritikuju nisu moj problem, to je njihov problem. Šta bi još trebalo da uradim? Za pet godina smo osvojili četiri i tri četvrtine skudeta, dva puta smo igrali u finalu Lige šampiona i četiri puta smo osvojili Kup. Šta još mogu da uradim? Njima je potrebno lečenje, ne meni. U svakom slučaju, kritika može da bude poučna, a meni je i zabavna – rekao je Alegri.

Osminu finala Lige šampiona obeležili su preokreti, pre Juventusa, na taj način dalje su prošli Ajaks, Mančester junajted i Porto.

– Ovo je vrlo teško takmičenje i kada su dve ekipe na relativno sličnom nivou, te stvari se dogode – dodao je trener italijanskog šampiona.

Upitan da li je njegova ekipa favorit za osvajanje Lige šampiona, posle eliminacije Real Madrida i Pari Sen Žermena, Alegri je odgovorio odrično.

– Ne, mi smo jedni od kandidata, a da smo ispali posle ovakve igre, ne bi imalo mnogo šta da se priča. Ako ne igraš u osmini finala, ne možeš da sanjaš o osvajanju Lige šampiona, a da bi to znao, nije ti potrebna diploma sa Harvarda. Ako prodješ grupnu fazu možeš da se nadaš, u suprotnom, moraš da se okreneš Ligi Evropa. Idemo korak po korak – naveo je Alegri.

Alegri je imao mnogo problema sa sastavom, suspendovan je bio Aleks Sandro, a povredjeni su Matija De Šiljo, Daglas Kosta, Sami Kedira, Andrea Barzalji i Huan Kuadrado.

Emre Džan je sinoć mnogo pomogao u odbrani, a njegovu igru pohvalio je Alegri.

– Snažno se branio i pokazao dobar karakter. Mislim da je to najbolja utakmica Emrea Džana otkako je došao u Juventus. Dokazao se – rekao je Alegri.

Žreb za četvrtfinale Lige šampiona biće održan u petak.

Osim Juventusa u četvrtfinale su prošli Ajaks, Totenhem, Mančester junajted, Porto i Mančester siti.

Večeras se igraju dva revanša osmine finala, Barselona-Lion i Bajern Minhen-Liverpul. U prvim mečevima nije bilo golova.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter