0
Američki fudbal

NEKE STVARI SU VREDNIJE OD NOVCA: Odluka koja velike timove odvaja od ostalih

Objavljeno: 12.03.19 u 08:57

Pitsburg Stilersi su tokom protekle godine prošli kroz veoma turbulentan period. Nisu uspeli da se izbore za plej-of, izgubili su dve od tri glavne zvezde tima, ali su uprkos tome pokazali da su sa razlogom jedan do najvećih sportskih klubova na planeti.

Kada je pre dve godine, tačnije 4. decembra 2017. Rajan Šazije doživeo tešku povredu kičme tokom utakmice protiv Sinsinati Bengalsa bilo je jasno da je pred njim duga pauza.

Operisan je, zbog povrede kičme je propustio čitavu sezonu koja je okončana proteklog februara, a prema najavama lekara, lajnbeker koji je 2017. bio izabran da nastupi na Pro bolu neće više zaigrati američki fudbal na profesionalnom nivou.

Od tada do danas Šazije je prvo na zaprepašćenje svih uspeo da izbegne invaliditet, potom je ponovo učio da hoda, nakon čega je jedno vreme hodao uz pomoć štaka, pa štapa, a poslednje vesti o stanju ovog snažnog momka kažu da je počeo i da – trči.

Iako je izjavio da želi da se vrati na teren, i u Pitsburgu su svesni da je njegova karijera gotova. Međutim…

Upravo će se ime Rajana Šazijea naći među igračima koji će biti pod ugovorom sa Pitsburgom i u narednoj, 2019. godini. Razlog? Njegov tim nije želeo da svoju nekadašnju vedetu napusti, pa je aktivacijom ugovora na sebe preuzeo sve medicinske troškove, iako su imali mogućnost da, po slovu ugovora, prekinu saradnju!

U svetu u kom se svaki potez gleda kroz svotu novčanica i finansijsku dobit, pa neretko i sam život, odluka tima iz Pensilvanije samo dodatno pokazuje zašto ekipa Pitsburga uživa veliko poštovanje širom planete.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter