0
Fudbal

OBI MIKEL OTVORENO: Kineski klubovi su loši, odnos prema strancima je katastrofalan

Objavljeno: 11.03.19 u 20:44

Džon Obi Mikel je nakon 11 godina u Premijer ligi i igranju za Čelsi otišao u Kinu pre dve sezone, iz koje se ove zime vratio u Englesku, i to u Čempionšip, gde nosi dres Midlzbroa. A sjajni Nigerijac je otkrio zašto je morao da se vrati iz Kine.

– Dve godine kulturnog šoka. I to velikog. Hrana je problem, stil života, način na koji tamo sve funkcioniše… Kada nakon Čelsija odete negde slično, teško je adaptirati se. Ajde da kažemo da nije toliko kvalitetno.

Potom je Nigerijac nastavio:

– Tereni su katastrofalni, stadioni loši, medicinske ustanove nisu na nivou na koji sam navikao. Ne kažem da to važi za sve klubove, neki su veoma profesionalni, ali onaj u kom sam ja igrao nije na nivou na kom je trebalo da bude. Bilo je teško od samog početka. Ne kažem da žalim, bilo je dobrih trenutaka sa saigračima, ali nikada nije bilo jednostavno.

O kvalitetu lige nije želeo previše da priča:

– To nije čak ni nivo Čempionšipa. Shvatio sam veoma brzo. Žele da rastu, ulažu mnogo novca u ligu, ali još mnogo puta moraju da pređu kako bi došli do tog nivoa, rekao je Obi Mikel.

On je protekle dve godine igrao za Tjanđin Tedu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter