0
Ostali sportovi

FOTO: Facebook

NEZAUSTAVLJIV: O’Saliven odbranio titulu u Prestonu i postigao 1.000 trocifreni brejk u karijeri

Objavljeno: 11.03.19 u 14:52

Petostruki svetski šampion u snukeru Roni O’Saliven odbranio je titulu na Šampionatu igrača u Prestonu, pošto je u finalu pobedio Nila Robertsona sa 10:4.

O’Saliven je postao prvi igrač koji je napravio 1.000 trocifrenih brejkova. Osim njega, samo su dvojica igrača prešli brojku od 700 „senčurija“ Stiven Hendri 775 i Džon Higins 745.

O’Saliven je ušao u današnji meč sa 997 trocifrenih brejkova. On je napravio dva i stekao vodjstvo od 7:2 u prvom delu meča, a 1.000 je napravio tako što je nanizao 134 poena.

On je, u svom stilu, napravio kratku pauzu, mirno je prebacio štap u levu ruku pre nego što je ubacio crvenu kuglu za 1.000 trocifreni brejk. Publika ga je pozdravila ovacijama i nije prestala da aplaudira dok nije završio brejk.

O’Saliven je osvojio 35. rangirnu titulu u 50. finalu.

– Znao sam da moram da igram dobro i igrao sam briljantno, a završiti sve sa 1.000 brejkom je sjajno. Nil je jedna od najboljih osoba na turu, snuker je srećan što ima takvog igrača. Postigao sam trocifreni brejk protiv protivnika koga mnogo poštujem. Ovo je jedno od najboljih mesta na kojima igramo mečeve, a kada imate vrhunske igrače u vrhunskim borilištima, onda dobijete vrhunski snuker – rekao je 43-godišnji O’Saliven, preneli su britanski mediji.

On je prvu titulu u karijeri osvojio upravo u Prestonu 1993. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter