0
Fudbal

FOTO: Printscreen

LIGA ŠAMPIONA AZIJE – ZAPAD: Dva gola Leonarda, Al Itihad preslab bez Prijovića (VIDEO)

Objavljeno: 11.03.19 u 19:14

U azijskoj Ligi šampiona odigrani su mečevi drugog kola ‘B’ grupe i dva duela u ‘A’ grupi, a na četiri meča u tri su slavili domaćini.

U derbiju dana Al Vahda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pobedila je Al Itihad iz Saudijske Arabije 4:1 (1:0). Domaćinu je pobeda bila neophodna posle debakla od Lokomotive iz Taškenta, ali niko nije očekivao da će ‘tigrovi’ iz Saudijske Arabije doživeti debakl.

Bio je ovo dan bivšeg krilnog napadača Partizana Leonarda da Silve Souze koji je postigao dva gola, mogao je još minimum dva. Al Vahda je povela u 16. minutu kada je Argenitnac Talajbu asistirao do Al Menhalija, a ovaj pgodio za 1:0. Kod drugog gola Argentinac je ponovo bio asistent, ali je u 52. minutu uz dosta sreće gol pogodio Leonardo. Četiri minuta kasnije Al Šamarani je smanjio na 2:1. Al Vahda je pobedu overila u 80. minutu kada je Matar sjajno pogodio iz slobodnog udarca. Tačku na četu Slavena Bilića stavio je Leonardo u nadoknadi vremena za 4:1. Napadač Al Itihada koji je za vikend postigao dva gola Aleksandar Prijović nije bio u sastavua, izgleda da i nije registrovan za ‘elitno’ azijsko takmičenje, jer je preskočio i prvo kolo.

U istoj grupi je Al Rajan iz Katara sa 2:1 pobedio Lokomotivu iz Taškenta. Gosti iz Uzbeiksitana su poveli golom Turupova u 4. minutu, ali je tim iz ‘zemlje nafte’ preokrenuo pogocima Luke u 38. minutu i Rivasa u 58. minutu. Za goste je svih 90 minuta igrao Jovan Đokić.

U ‘A’ grupi je Al Zavra iz Iraka do nogu potukla Al Vasl iz UAE 5:0, a junak pobede ‘belih’ bio je Abdulnabi strelac dva gola. Gosti su od 39. minuta zbog isključenja Lime igrali sa deset igrača.

Al Nasr iz Saudijske Arabije, koji je odlučio da igra bez Nordina Amrabata i Ahmeda Muse, poražen je na svom terenu od Zob Ahana iz Irana 2:3. Tragičar za domaću ekipu bio je Maroikanac Hamdalah koji je u 88. minutu promašio penal za vođstvo svog tima, zbog čega su na kraju i kažnjeni porazom.

Saudijci su poveli golom prve vedete tima Brazilca Đulijana u 5. minutu. Ipak, za samo devet minuta od 30. do 39. Zob Ahan je preokrenuo. Strelci su bili Nedžad i Mohmadžade. Al Nasr je do izjednačenja stigao u 58. minutu iz penala kada je Hamdalah prvo promašio šut sa 11 metara, ali ga je sudija Kvok Man ponovio, jer golman Mazaheri nije stajao na gol crti. Iz ponovljenog pokušaja Marokanac se ispravio – 2:2. U 88. minutu napadač Al Nasra je imao novi penal, ali ovoga puta je Mazaheri odbranio bez prestupa. Kazna je usledila u 91. minutu kada je Motahari doneo pobedu Zob Ahanu 3:2.

‘A’ GRUPA:

Al Zavra (IRK) – Al Vasl (UAE) 5:0 (2:0)
Al Nasr (SA) – Zob Ahan (IRN) 2:3 (1:2)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

‘B’ GRUPA:

Al Vahda (UAE) – Al Itihad (SAD) 4:1 (1:0)
Al Rajan (KAT) – Lokomotiva (UZB) 2:1 (1:1)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter