0
Evropske lige

OBI MIKEL: Ne bih savetovao nikome ko je mlađi od 30 da ode u Kinu

Objavljeno: 10.03.19 u 22:33

Nigerijski reprezentativac je ‘otvorio dušu’ i podelio svoje iskustvo o boravku u Kini.

Sezonu 2017/18 Mikel je odigrao u dresu Tjanđin Tede.

Nakon više od decenije igranja za Čelsi, vezista je rešio da napusti Englesku i prihvati bogatu ponudu iz Kine. Međutim, ubrzo se pokajao.

– Ne bih savetovao nikome ko je mlađi od 30 da ode u Kinu. Zažalili bi. Naravno da novac predstavlja iskušenje, ali nije vredno toga ako ste na vrhuncu svoje karijere. Tereni su bili loši, stadioni su bili loši, a ni zdravstven ustanove nisu bile onakve na kakve sam navikao. Ima klubova koji su profesionalno vođeni, ali to nije bio slučaj sa mojim prošlim klubom. Kuhinja, životni stil, način na koji se ponašaju i posluju, sve je potpuno drugačije. U MLS bi, na primer, za igrača kao što sma ja, koji je igrao u Evropi i govori engleski, bilo mnogo lakše. Nivo na kome su ne može da se uporedi ni sa Čempionšipom. To sam brzo ustanovio. Mnogo novca ulažu, ali i dalje zaostaju, izjavio je Mikel.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter