0
Evropske lige

KAO ŠTO JE NAJAVLJENO: Klaudio Ranijeri se vraća u bivši klub i napada titulu!

Objavljeno: 08.03.19 u 17:41

Klaudio Ranijeri u trenerskoj karijeri ima jednu šampionsku titulu, i to u sezoni 2015-2016, a od danas je u „misiji“ da ispravi „nepravdu“ i donese titulu koju je ispustio pre devet godina.


Ranijeri će na klupi zameniti Euzebija Di Frančeska, a cilj je – napad na „Skudeto“.

Opet je rival jedan „supertim“ oličen u crno-belim dresovima Juventusa, tu je i Napoli, ni Inter ni Milan nisu za potcenjivanje, tako da Ranijeriju neće biti lako da se uključi u borbu za trofej namenjen najboljoj ekipi na „čizmi“.

– Srećni smo jer se Klaudio Ranijeri vratio. Cilj je da budemo što bolji i uđemo u Ligu šampiona, zato smo odlučili da šansu pružimo čoveku koji poznaje sve – klub, okruženje, ali i koji ume da motiviše fudbalre, rekao je prvi čovek „vučice“ Džim Palota.

Ni sam Ranijeri nije krio radost jer se vratio, kako sam kaže, „kući“:

– Kada vas Roma poove, nemoguće je reći „ne“, rekao je nekadašnji trener Lestera.

A upravo taj podvig daje nadu čelnicima tima iz „večnog grada“ da Ranijeri može da još jednom u klubu za koji je vezan još od dečačkih dana ponovi „magiju“ kojom je od „lisica“ u društvu Mančester Sitija, Mančester Junajteda, Čelsija, Liverpula, Totenhema stvorio šampiona Engleske.

Da li će uspeti? Teško je reći, pitanje je da li će iko u svetu fudbala uspeti da ponovi ono što je Ranijeri uradio sa Vardijem, Marezom i ostalim članovima ekipe o kojoj će biti pričane legende, ali svi preduslovi za nastavak jedne od najlepših sportskih priča od kada je fudbal dobio prefiks „moderni“ su ispunjeni. A nama navijačima ostaje samo da verujemo i da se nadamo da će opet nešto „kliknuti“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter