0
Auto Moto

FORMULA 1 VRAĆA DAVNO ZABORAVLJENO PRAVILO: Da li će ovo trke učiniti zanimljivijima?

Objavljeno: 08.03.19 u 19:19

Uobičajena praksa u Formuli jedan je da za mišljenje o određenim pravilima i promenama pitaju navijače, a upravo jedna takva anketa mogla bi da rezultira povratkom pravila koje je bilo aktuelno između 1950. i 1959. godine.

Naime, vodeći ljudi najbržeg cirkusa na svetu pitali su navijače šta bi promenili, a najviše predloga ticalo se bodovanja najbržeg kruga.

Kako je, prema navodima medija specijalizovanih za Formulu 1, ovaj predlog naišao na pozitivan odjek među vlasnicima timova, ali i samim vozačima, lako bi moglo da se dogodi da ga FIA ubaci već u sezonu koja je pred nama.

Doduše, uz jedan uslov – bod za najbrži krug bi dobijamo samo vozač koji je zauzeo neko od prvih deset mesta na trci.

Do sada najviše najbržih krugova u istoriji takmičenja odvezao je Mihael Šumaher – 77, prati ga novi  vozač Alfa Romea Kimi Raikonen sa 44, Alan Prost ima 41, a sem „ledenog Finca“ od aktivnih vozača tu su još prošlogodišnji šampion Luis Hamilton (41), Sebastijan Fetel (36), legendarni Fernando Alonso ima 23, Danijel Rikardo 13, Valteri Botas 10, po četiri imaju Serhio Perez i Maks Ferštapen, dva ima Niko Hulkenberg, dok su sa po jednim na ovoj listi i Roman Grožan, Kevin Magnusen sa po jednim.

Sezona počinje 17. marta trkom za Veliku nagradu Australije.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter