0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

DEJAN ĐURĐEVIĆ: Pretiti Zvezdi je neozbiljno!

Objavljeno: 08.03.19 u 14:05

Ovog vikenda Fudbalski klub Zemun odmeriti snage sa aktuelnim šampionom i liderom na tabeli Superlige.

Na stadionu „Rajko Mitić“ će u subotu od 18 časova Zemun gostovati Crvenoj zvezdi.

U zgusnutom rasporedu domaćeg šampionata, zeleno-plave očekuje duel sa trenutno najboljim timom u zemlji. Šef struke Zemuna Dejan Đurđević poručio je da je Crvena zvezda evidentno favorit, ali i da njegovi izabranici imaju šta da pokažu u ovoj utakmici.

– O Crvenoj zvezdi je bespotrebno pričati, ekipa koja je ispisala noviju istoriju našeg fudbala. Veliko poštovanje za sve što su uradili za ovo vreme, ne samo za sebe već za ceo srpski fudbal. I nama je ovo korist, igrati protiv njih je i promocija. Nakon evropskih uspeha Partizana, jedan veliki je napravila Zvezda i to znači srpskom fudbalu. Pretiti Crvenoj zvezdi je neozbiljno. Mislim da naš bodovni saldo ne pokazuje kvalitet igara koje pružamo i svaka sledeća utakmica nam je šansa da se prikažemo u boljem svetlu. Zvezda je apsolutni favorit, ali moji igrači treba da shvate da imaju jednu divnu priliku da se pokažu protiv jednog tako velikog kluba. Junak se postaje kada je teško, oni se rađaju u teškim situacijama. Zvezda je favorit, mi izlazimo bez kompleksa kao i u prvom delu sezone u Humskoj protiv Partizana. Odigrali smo korektno i izgubili 1:0. Nažalost, polako postajemo „eksperti za nerešeno“ i svi smo nezadovoljni sa tim, a sada bih prvi put bio zadovoljan da bude nerešeno.

Kada je o zdravstvenom biltenu reč, Đurđević će moći da računa na sve fudbalere.

– Svi su zdravi i spremni, čak postoje naznake da ćemo moći da računamo na neke momke na koje nismo u proteklom periodu. Recimo Nemanja Tomić bi mogao da uđe u konkurenciju za gostovanje Zvezdi jer se oporavio od povrede, ali više ćemo znati nakon današnjeg treninga.

U oktobru prošle godine su Zemun i Crvena zvezda odigrali prvi duel u ovoj sezoni, crveno-beli su slavili pogotkom Marka Marina u nadoknadi meča, bilo je 1:2 na Gradskom stadionu.

– Bilo je gusto, ali ne samo sa Zvezdom već u svim utakmicama na Gradskom stadionu koje nismo pobedili, a bili smo bolji. Suština je da treba prelomiti. Kada ste dobri, a izgubite, to se brzo zaboravi. To je opravdanje za nas, ne bih bio zadovoljan da odigramo dobro a izgubimo, zadovoljan bih bio da osvojimo bod. Drugačije ne mogu da pripremim svoju ekipu. Ne mogu da im kažem da odigraju dobro, a da će biti u redu i ako izgubimo. Hajde da odigramo dobro i probamo da uzmemo bod. Imamo pravo da razmišljamo u tom pravcu.

Kao i na poslednjem gostovanju u Bačkoj Palanci, na stadionu „Rajko Mitić“ se očekuje veliki broj navijača Zemuna.

– Izuzetno je bitno, pogotovo što je Marakana gde svi navijači žele da se dobro prikažu. Delije su ipak najveća navijačka grupa u Srbiji, ali naši navijači definitivno mogu da pokažu da itekako imaju čime da odgovore u tom navijačkom smislu.

Sa stadiona u ‘Gronjoj Varoši’ – Petar Lazić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter