0
Domaći fudbal

SEKU KONE ZA HS: Srbi su jaki kao i mi Afrikanci! Prija mi dolazak u Vojvodinu

Objavljeno: 07.03.19 u 19:07

Seku Kone u Vojvodinu je došao u zimskom prelaznom roku. Dvadesettrogodišnji reprezentativac Liberije borbenošću polako osvaja srca Novosađana. 

On je u redove ‘stare dame’ stigao iz Južne Koreje gde je nastupao za Ansan Grinerse

-Prija mi dolazak u Srbiju. Nemam zaista na šta da se požalim. Srećan sam što sam dobio priliku da karijeru gradim u Vojvodini. Srbi su narod sa jakim mentalitetom, kao i mi Afrikanci. Tako da mi nije bio potreban period za prilagođavanje ističe Kone u razgovoru za HotSport.

Neizbežna tema za strane sportiste jeste i srpska kuhinja i mišljenje o, u ovom slučaju Novom Sadu. 

– Nisam još probao srpsku kuhinju, za koju sam čuo da je dosta jaka, ali se nadam da ću uskoro da je probam. Što se grada tiče. Novi Sad nije veliki kao Beograd i nema gužve u saobraćaju i umirujuće utiče na mene. Zbog toga mi se dopada, otkriva Kone.

Vojvodina je u padu forme i danas ne liči na ‘staru damu’ iz prethodnih sezona. 

– Ne nalazimo se u dobroj formi. Mislim da to svi znamo. Potrebni su nam dobri rezultati i dajemo sve od sebe, ali nam sreća nije naklonjena u poslednje vreme. Očekujem da ćemo uskoro preokrenuti stvari u našu korist. Klub ima veliku istoriju i dosta poznatih fudbalera a na to me podsećaju svakog dana. Nadam se da ćemo uskoro biti u boljoj poziciji. Igramo za plej-of, to bi trebalo da nam bude cilj. Mi kao tim moramo da preokrenemo stvari i verujem da možemo. Potrebno je samo da verujemo u svoj kvalitet i stvari će doći na svoje, ističe reprezentativac Liberije. 

Seku Kone je rođen 10. novembra 1995. godine u Vonjami (Liberija), a pored liberijskog poseduje i holandsko državljanstvo. Seniorsku karijeru je počeo upravo u Holandiji i to u ekipi Fortuna Sitard, a potom je nastupao i za holandskog drugoligaša Os. Kasnije je igrao za američki tim Betlejem stil, a naknadno i za južnokorejski Ansan griners, za koji je tokom prošle godine odigrao 27 utakmica i postigao dva gola. Takođe, zabeležio je i četiri nastupa za reprezentaciju Liberije, a sa Vošom je potpisao ugovor u trajanju do januara 2021. godine.

Foto: FK Vojvodina 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter