0
Evroliga

EVROLIGA: ‘Kralj’ se vratio kada je najteže, Rendolf i Ljulj uništili Fener

Objavljeno: 07.03.19 u 22:50

Košarkaši Reala su savladali Fenerbahče u Madridu u poslednjem meču prvog dana 25. kola Evrolige rezultatom 101:86.

U reprizi majskog finala Evrolige u Beogradu, Real je još jednom tukao Fenerbahče, ovog puta mnogo ubedljivije, uz dosta atrakcija na parketu dvorane u Madridu.

Ne može se reći da je Feneru ovaj susret bio nebitan, ali oni su uveliko obezbedili prednost domaćeg terena u plej-ofu, imaju sigurno prvo mesto i nije im ‘gorelo’ pod nogama kao Realu posle dva poraza u poslednja tri meča.

Zato su izabranici Pabla Lasa večeras doslovno ‘kidali’ u odbrani, pa smo često gledali laktanja igrača i nesportske greške, ali su u napadu bili vrlo ‘raspevani’.

Otuda i ovakvi potezi Serhija Ljulja, jednog od junaka trijumfa ‘kraljeva’:

U prvom poluvremenu najzaslužniji za sedam poena razlike u korist Reala bio je raspucani Entoni Rendolf, a razliku u nastavku je napravio pomenuti Ljulj, posebno minijaturom sredinom treće deonice.

Tada je u kratkom vremenskom periodu, gotovo za dva minuta, postigao dvojku, trojku i potom još jedan šut van linije 6,75 i to uz faul. Na to nadovežite dva uzastopna atraktivna dodavanja za Tavareza i Fener je bio slomljen.

Real je tada otišao na plus 15 i više se razlika nije spuštala. Rendolf je meč završio sa 21 poenom, Ljulj je imao 17 koševa uz čak 11 asistencija, Džejsi Kerol je ubacio 12, a Valter Tavarez 11 poena.

U poraženom sastavu, Kostas Slukas je imao 15, Marko Gudurić i Jan Veseli po 12, a Ali Muhamed i Nikolo Meli po 11 poena. Nikola Kalinić je imao samo jedan poen.

Evroliga, 25. kolo:

četvrtak

Darušafaka – Panatinaikos 67:91
Žalgiris – Gran Kanarija 98:64
Bajern Minhen – Makabi Tel Aviv 70:77
Real Madrid – Fenerbahče 101:86

petak

18.00 CSKA Moskva – Olimpija Milano
18.30 Anadolu Efes – Barselona
19.00 Budućnost – Olimpijakos
20.30 Baskonija – Himki

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter