0
Domaći fudbal

UZ ATAKANTE JE MOGUĆE: Kako najlakše i najbrže da se stigne sa kineskog zida do Kristijana Ronalda? (FOTO)

Objavljeno: 06.03.19 u 12:45

Ova, gotovo nemoguća misija, ipak može da postane moguća. Ako ste dete koje živi u Beogradu, koje voli fudbal i trenira u Fudbalskom klubu ‘Atakante’.

Baš kao što i ime kluba kaže, ‘plavo-žuti’ sa Vračara igraju samo napadački. I zato uživaju u fudbalu i životu. Uče da igraju sa loptom, a i poznavanje geografije im je sve bolje.

Tome je pogodovala i nedavna poseta najmnogoljudnijoj zemlji na planeti.

– Ova godina zaista donosi mnogo sreće i osmeh deci koju treniram, a kad ih vidim nasmejane, i ja sam najsrećniji na svetu – iskreno priznaje vlasnik i glavni trener u klubu, Mihailo Jovanović.

– Prvih dana 2019. iznenadio nas je poziv iz Kine, da učestvujemo na prestižnom turniru. Brzo smo reagovali, još brže se našli u avionu za tu zemlju koja po svemu ima obeležje neke sasvim druge planete i za nas odrasle, a posebno za decu. Uživali smo u svemu, naravno najviše tokom posete kineskom zidu.

Nisu se emocije ni stišale, stigao je novi poziv, na istu adresu. Negde između redova provlačilo se ime upravo Kristijano Ronaldo. Skriveno, a tako privlačno.

– Dobili smo i prihvatili poziv da učestvujemo na turniru u Italiji od 18. – 22. aprila – otkriva Jovanović.

– Krećemo na put sa tri generacije, sa dečacima rođenim 2007, 2009. i 2010. godine. Sedriano je gradić pokraj Milana, poznat po tome što je tu smešten ženski fudbalski klub Inter Milano. A u pomenutom aprilskom terminu ugostiće ekipe iz brojnih zemalja Evrope, čak i Južne Afrike.

A gde je tu Ronaldo?

– E pa, ovakva je situacija. Eventualni uspeh u aprilskom turniru doneće nam učešće na jednom od najjačih evropskih turnira za taj uzrast igrača. Igrali bismo sa evropskim i italijanskim gigantima. A upravo u timu Juventusa do devet godina najzvučnije ime je Kristijano Ronaldo junior. Pa, ako nam se posreći, možda i tata dođe da bodri sina, a ulepša život mojoj ‘žutoj podmornici’ – uz osmeh dodaje Jovanović i podseća da su njegovi puleni u 2019. već zabeležili i dva uspeha i osvojili pehare na turnirima u Rumuniji i u Srbiji.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter