1
Domaći fudbal

RADOVAN KRIVOKAPIĆ: Na rođendan moramo dati i više od maksimuma

Objavljeno: 05.03.19 u 13:00

Fudbalski klub Vojvodina sutra obeležava svoj 105. rođendan.

Igrom slučaja, baš na taj dan, na stadionu ‘Karađorđe’ biće odigran 59. vojvođanski derbi između Vojvodine i Spartaka, što će biti lepa prilika za navijače da ispune tribine, uživaju u velikoj borbi između dva rivala na terenu i svojim prisustvom ujedno uveličaju vredan jubilej ‘stare dame’.

Na Vošinu žalost, ovaj rođendanski meč za crveno-bele dolazi posle tri poraza u prva tri kola prolećnog dela prvenstva, zbog čega sigurno ne mogu biti zadovoljni ni igrači, ni navijači Vojvodine. Međutim, upravo ta loša serija predstavlja dodatan motiv fudbalerima Voše pred sutrašnju utakmicu, u kojoj ih, prema rečima šefa stručnog štaba Radovana Krivokapića, interesuje jedino i isključivo pobeda.

– Dosta se pričalo i za priču više nemamo vremena. Svi znamo u kakvoj smo situaciji, šta nam nedostaje i gde imamo problem. Vreme je da počnemo da osvajamo bodove, jer došli smo do tačke posle koje više nema nazad. Svi treba da preuzmemo odgovornost za ono što se dešavalo, pogotovo posle poraza u prošlom kolu, koji je bio jako bolan. No, ono što te ne ubije, to te ojača, tako da iz toga treba zajedno da izađemo jači i sutra damo sve od sebe kako bismo pobedili Spartak. U obzir dolazi samo pobeda i ništa više i sa takvim razmišljanjem treba da uđemo u meč. Uvek počinjem od sebe i smatram da svi treba da budemo svesni toga gde smo i u kom smo klubu, te da sutra, kada naš klub slavi rođendan, damo i više od maksimuma kako bismo obradovali sve one koji iskreno vole Vojvodinu. O protivniku ne bih mnogo govorio. Imaju dosta problema i sa njihove strane očekujem veliku borbenost, ali u ovom trenutku, nas to ne interesuje. Poštujemo ih kao i sve druge rivale, ali treba mnogo više da poštujemo sebe i verujemo u svoje mogućnosti. Često spominjem da nam je potrebna samo jedna utakmica ili taj jedan gol, o kome toliko pričamo, pa da nam krene na bolje. Svi igrači su zdravi i spremni, a nadam se da će oni koji budu na klupi, kao i oni koji budu na tribinama, bodriti one na terenu da dođu do pobede – kaže Krivokapić.

On ne želi ni da razmišlja o bilo kojem drugom ishodu sutrašnjeg meča, osim o pobedi „stare dame“.

– Ako ne pobedimo, neće biti smak sveta. Život ide dalje, ali o tome ne razmišljam. Razmišljam samo o tome kako da osvojimo tri boda, takvo razmišljanje želim da prenesem i na igrače i sa takvim uverenjem ćemo sigurno ući u utakmicu. Naravno, nikad se ne zna unapred kako će utakmica da se završi – ističe Krivokapić.

Već u narednu sredu, Vojvodinu očekuje izuzetno važan meč četvrtfinala Kupa Srbije, u kojem će gostovati ekipi Radničkog u Nišu.

– Iskreno, u ovom trenutku uopšte ne razmišljam o Kupu, jer nam je trenutno najvažnija predstojeća utakmica protiv Spartaka. Sa igračima sam pričao o tome da imamo zgusnut raspored u ritmu sreda – subota, ali oni su spremni i na pripremama su se spremali za to. Vidite da veliki evropski klubovi igraju utakmice na svaka tri dana, pa prema tome, zašto to ne bi mogli i naši igrači? Međutim, o Kupu ćemo razmišljati onda kada dođe vreme za to, a sada su nam sve misli usmerene ka tome kako da pobedimo Spartak – napominje Krivokapić.

On je najavio mogućnost da će Voša u vojvođanskom derbiju zaigra u formaciji sa dvojicom napadača.

– To je sistem koji ja najviše volim, ali prethodno treba sagledati vrline i mane protivnika, kao i to da li mi imamo takav profil igrača da mogu da igraju u takvom sistemu. Videćemo sutra kako će se meč odvijati, a jedino što mogu da kažem jeste to da ćemo pokušati sve kako bismo ostvarili pobedu, što protivniku moramo staviti do znanja već od prvog minuta – rekao je Krivokapić.

S obzirom na to da fudbalski klub Vojvodina sutra obeležava svoj 105. rođendan, ulaznice za ovaj meč biće besplatno dostupne na blagajni stadiona i to sutra od 16 časova. Uz ličnu kartu na uvid, jedno lice moći će da preuzme najviše četiri ulaznice, pri čemu će se karte za zapad i istok preuzimati na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine), dok će se ulaznice za sever preuzimati u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj strani ‘Karađorđa’.

Početak utakmice zakazan je za 18 časova.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter