0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MIČEL DONALD HOLANĐANIMA: Zvezda je najveća, zvali su me navijači Partizana!

Objavljeno: 05.03.19 u 22:00

Prvi kapiten stranac u istoriji Crvene zvezde Mičel Donald govorio je za holandske medije o svom boravku u Beogradu.

Holandski portal ‘VTBL’ zanimalo je to kako na svoj boravak u Crvenoj zvezdi gleda Mičel Donald, vezista koji je proveo tri lepe godine na našem najvećem stadionu. Intervju je počeo rečima da su crveno-beli najveći.

– Crvena zvezda je najveća. U Srbiji su ljudi drugačiji nego u Rusiji. Topli su i gostoprimljivi, nasmejani. Beograd je neverovatan grad. Pre nego što sam došao malo sam znao o Srbiji, ali dok sam igrao u Rusiji imao sam trojicu saigrača iz Srbije. Oni su znali više o Zvezdinoj želji da me dovede od mene – rekao je Donald na početku razgovora za ‘VTBL’.

Holanđanin je otkrio da je ‘krivac’ za dolazak u Crvenu zvezdu bio tadašnji trener crveno-belih Miodrag Grof Božović i da je skauting odrađen u Beogradu.

– Istina je da su me skautirali dok je Mordovija bila na pripremama u Beogradu. Tadašnji trener Midorag Grof Božović me je znao iz Rusije. Mesec dana smo boravili u Beogradu, igrao sam protiv Crvene zvezde i Partizana, bio sam dobar i ocena je bila pozitivna.

Bilo je i pada u formi, ali se dolaskom novog trenera Vadana Milojevića preporodio.

– Kada igrate za tako veliki klub, uvek morate da budete najbolji. Naravno, uvek je važno da pokažete želju i budete spremni na sve, bonus je kada igrate dobro.

Holanđanin iz Surinama je ponovio da je Crvena zvezda najveća u Srbiji i da su očekivanja navijača uvek velika.

– Traži se kvalitet, Zvezda je najbolji tim u Srbiji, a očekivanja navijača su uvek najviša. Traži se dobar fudbal, a mi smo to uspeli da im priuštimo. Imali smo dobar tim i na kraju je sve ispalo dobro. Te tri godine u Zvezdi bile su mnogo lepe – dodao je Donald.

Pokušao je Mičel Donald slikovito da objasni zemljacima šta je to ‘večiti derbi’ i da bi vesti o tučama i u Holandiji bile normalne da se recimo stadioni Ajaksa i Fejnorda nalaze na 500 metara jedan od drugog.

– Često možete da čujete priče o tučama navijača i prozivkama. Ali, zamislite da na razdiljini od 500 metara imate stadione Ajaksa i Fajenorda. Šta biste dobili. Naravno, sve izmakne kontroli. Zvezda ima ogroman stadion, a na njemu je veliki broj policajaca. Uz vas su bukvalno u trenucima kada ulazite na teren. Atmosfera na stadionu je zastrašujuća za gostujuće igrače.

Problema sa ‘Delijama’ nije imao, kao ni sa ‘Grobarima’, iako su ga zvali na telefon.

– Nisam imao problema sa navijačima Zvezde. Kada igraš dobro, sve je kako treba. Dobijao sam poruke od navijača Partizana, govorili su mi da igram u pogrešnom timu. Ali, nisam imao problema, poštovali su me. Sve polazi od toga što i ja njih poštujem, taj osećaj je obostran. Nebitno je koju boju izaberete, na kraju svi volimo istu igru – fudbal. Svi volimo normalnu atmosferu – rekao je Donald, koji se kasnije osvrnuo na prelazak u tursku Malatiju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter