0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

DEJAN SAVIĆ: Najavili smo da ćemo sa Hrvatskom igrati u najjačem sastavu

Objavljeno: 05.03.19 u 11:29

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je 13 igrača za utakmicu sa Hrvatskom u Sisku, u poslednjem kolu Evropa kupa.

Kako je danas preneo Vaterpolo savez, na spisku su: Gojko Pijetlović (Šabac), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost) i Duško Pijetlović (Dinamo).

Pozvani su i Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš) i Branislav Mitrović (OSC).

– Odigrali smo sve susrete u ovom takmičenju po planu i najavili smo da ćemo sa Hrvatskom da igramo u najjačem sastavu. I oni su pozvali najbolje igrače tako da sam siguran da će biti kvalitetna utakmica. Igraćemo još ove godine ali u svaki meč ulazimo sa najvišim ambicijama a duel sa timom koji nam je često bio rival u najvažnijim utakmicama je prilika da vidimo gde smo, rekao je Savić.

Ekipa će se okupiti u Sisku u ponedeljak uveče, kada će imati trening, a treniraće se i na dan utakmice, u utorak 12. marta. Duel počinje u 17.30.

Obe selekcije su se već plasirale na F8 Evropa kupa koji će od 5. do 7. aprila biti održan u Zagrebu. Prve četiri ekipe sa tog takmičenja stiču pravo igranja na finalnom turniru Svetske lige u junu u Beogradu.

Ukoliko Srbija bude među prve četiri, iz Zagreba u Beograd će otići tri ekipe, jer je Srbija kao domaćin direktan učesnik.

Pobednik Svetske lige u Beogradu plasiraće se na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter