0
Evropske lige

RIVALI NA TERENU: Milan i Inter su partneri van njega, grade zajednički stadion

Objavljeno: 04.03.19 u 19:06

Želja ‘rosonera’ i ‘neroazura’ je da se presele sa već starog ‘San Sira’ ili ‘Đuzepe Meace’, kome je kako draže.

Nema sumnje da je današnji stadion u ‘gradu mode’ postao objekat istorijskog značaja, ali za fudbal više nije. Milan i Inter odlučili su da zajedničkim snagama izgrade novi stadion, nedaleko od starog.

Nije u pitanju ni trač, ni neka načelna ideja, već je projekat dobrano odmakao, s obzirom na to da su Ivan Gazidis i Alesandro Antonelo, čelnici dva milanska giganta, već bili u SAD, gde su razgovarali sa investicionim fondom i bankom ‘Goldman Saks’.

Novi stadion nalazio bi se na 100 metara od sadašnjeg ‘San Sira/Đuzepe Meaca’, bio bi kapaciteta 60 hiljada mesta i ličio bi na zdanje na kom igraju NFL klubovi Njujork Džajantsi i Njujork Džetsi. Stadion bi imao pokretni krov, ali i teren. Takođe, ispod stadiona bi bio tržni centar, kao i koncertna dvorana od 5.000 mesta.

Cena celo projekta je 600 miliona evra. Plan klubova je da se taj novac dobrim delom vrati prodajom prava na ime stadiona, koja će koštati 25 miliona evra godišnje. Plan je da radovi budu završeni 2023. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter