0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

LŠ AZIJE – ZAPAD: Leonardo poražen od srpske kolonije u Uzbeikistanu, Itihad raspucan bez Prijovića (VIDEO)

Objavljeno: 04.03.19 u 20:33

Odigrani su prvi mečevi u grupnoj fazi azijske Lige šampiona na zapadu, gde se takmiče timovi sa Bliskog istoka i bivšeg Sovjetskog saveza.

Krenućemo od ‘B’ grupe u kojoj je Lokomotiva iz Taškenta u Uzbejkistanu sa 2:0 pobedila Al Vahdu iz UAE 2:0. Za nas je ovaj meč zanimljiv iz razloga što za domaćina nastupaju tri srpska fudbalera, dok je kod gostiju u startnih 11 bio miljenik ‘Grobara’ Leonardo da Silva Souza.

Domaćin je slavio sa 2:0 golovima Abdučolikova u 5. minutu i Tučtačujaeva u 93. minutu. Jovan Đokić je kod domaćina igrao 90 minuta, dok je Filip Rajevac ušao sa klupe. Igor Jelić je meč gledao sa klupe. Sa druge strane Leonardo je bio motor ekipe, ali nije bio od velike pomoći.

Al Itihad iz Saudijske Arabije je na svom terenu sa 5:1 demolirao Al Rajan iz Katara. Gosti su poveli golom Varele u 23. minutu, ali je domaćin preko Al Muvalada i Al Arjana preokrenuo do 46. minuta na 2:1. Goste su do kraja dokrajčili Al Sahafi u 48. minutu, Al Gamadi sa penala u 70. minutu i Al Muvalad u 78. minutu. Srpskog reprezentativca Aleksandra Prijovića nije bilo u timu domaćina.

U ‘A’ grupi je Al Vasl iz UAE-a sa 1:0 pobedio saudijski Al Nasr. Strelac gola bio je Lima sa penala, a trebalo bi istaći da za goste nisu igrale zvezde poput Nordina Amrabata i Ahmeda Muse.

‘A’ GRUPA:

Al Vasl (UAE) – Al Nasr (SA) 1:0
Zob Ahan (IRN) – Al Zavra (IRK) 0:0

‘B’ GRUPA:

Lokomotiva (UZB) – Al Vahda (UAE) 2:0
Al Itihad (SA) – Al Rajan (KAT) 5:1

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter