in ,

VELIKI USPEH: Jovančević leteo do evropske bronze i nacionalnog rekorda!

FOTO: Atletski savez Srbije

Srpski atletičar, Strahinja Jovančević ostvario je neverovatan uspeh na dvoranskom prvenstvu Evrope u Glazgovu.

On je osvojio bronzanu medalju i postavio novi nacionalni rekord u skoku udalj koji sad iznosi 8.03 metara. Prethodni rekord u vlasništvu Daniela Jahića bio je star 20 godina (8.02m).

Strahinja je imao sjajnu seriju skokova, čak pet ispravnih i samo jedan prestup. Iako je njegov rezultat bio osmi u finalu, on je uspeo da nadmaši sebe i skoči do evropske bronze. Skokovi po serijama: 7.79m, 7.76m, 7.66m, X, 8.03m, 7.75m. Već nakon prve serije, srpski skakač je obezbedio svoje mesto u borbi za medalju. Pred petu seriju, kada je skočio najdalje, on je spao na petu poziciju, što mu je dalo dodatni vetar u ledja da skoči što dalje. I u tome je uspeo. Leteo je do novog državnog rekorda i prve medalje za Srbiju na ovom šampionatu.

– Zaista se osećam presrećno. Ne znam ni šta bih rekao…osim da sam svih ovih godina jako puno verovao u sebe, i eto, konačno se trud isplatio. Moje vreme tek sad dolazi i tek ću praviti velike stvari, rekao je Strahinja.

FOTO: Atletski savez Srbije

Prvo mesto zauzeo je Tentoglu Miltiadis iz Grčke rezultatom 8.38m, dok je treći bio Nilson Montler Tobias iz Švedske sa 8.17m.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

I REZERVISTI ZAIGRALI: Zvezda bolja od IMT-a, Joveljić strelac

PRIMERA: Eibar sa 1:0 ‘preskoči’ Seltu uz promašen penal i čudnu ‘VAR’ situaciju