0
Ostali sportovi

FOTO: VK Radnički Kragujevac

TRENER VATERPOLISTA RADNIČKOG: Najlošija partija sezone, Budva pokazala kako se igra na svom bazenu

Objavljeno: 03.03.19 u 16:27

U pretposlednjem kolu Lige 6 za plasman u Regionalnu A1 ligu, vaterpolisti Radničkog pretrpeli su ubedljiv poraz na gostovanju timu Budve i tako crnogorskom predstavniku dopustili da im preotme prvo mesto.

Mlada kragujevačka ekipa nije ličila na sebe, dok su Budvani, kojima je ovaj duel bio sve ili ništa, pružili fantastičnu partiju i slavili rezultatom 10:5. Budva i Radnički su sada izjednačeni na prvom mestu, s tim što su Crnogorci u prednosti zbog boljeg međusobnog skora, pošto je u prvom meču u Kragujevcu bilo nerešeno (8:8).

– Zaslužena pobeda Budve, bili su bolji u svim segmentima igre i mnogo agresivniji od nas. Ovo je bilo veliko iskustvo za naše igrače, da vide kako se igraju važne utakmice kada si domaćin. Pružili smo definitivno najlošiju partiju u sezoni. Rezultat od pet golova zaostatka je sasvim realno oslikao stanje u bazenu, iako razlika u kvalitetu sigurno nije tolika. Budva je bila bolja od nas u oba duela i zasluženo je kolo pre kraja na prvom mestu – istakao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

U igri za prvo mesto koje garantuje plasman u A1 ligu, ali i za drugo koje vodi u baraž, sve je i dalje otvoreno, pošto Solaris iz Šibenika zaostaje samo bod za vodećim dvojcem. Šibenčane očekuje nezgodno gostovanje Primorju u Rijeci, Budva ide na noge niškom Naisu, a Radnički novosadskoj Vojvodini.

– U poslednjem kolu je sve moguće. Sve pretendente na viši rang očekuju teška gostovanja. Solaris ima neugodnu utakmicu u Rijeci. Nais je izuzetno jak rival na domaćem terenu, gde je nadigrao sve ekipe osim nas. Dobio je i Primorje i Šibenik, a slavio je čak i u Budvi, pa je sigurno da Budvanima neće biti lako. Mi idemo u Novi Sad, gde nas očekuje Vojvodina koja nije na nivou prethodnih sezona, ali je uvek nezgodan protivnik. Sve tri utakmice su otvorene, nećemo pratiti druge rezultate, najbitnije je da se okrenemo Vojvodini, da odigramo mnogo bolje i da pobedimo – zaključio je Stevanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter