11
Domaći fudbal

Fudbal Super League Season 2018-2019 Crvena Zvezda v Partizan Beograd, 02.03.2019 foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ŠTA KAŽU PROPOZICIJE SUPERLIGE: Mirkovića zbog udaranja čeka žestoka kazna!

Objavljeno: 03.03.19 u 17:09

Veliki incident dogodio se tokom 159. večitog derbija, kada je trener Partizana Zoran Mirković tokom gužve koja je nastala posle Nikolićevog udaranja Stojkovića udario pomoćnog trenera Crvene zvezde Milana Kosanovića. Nema sumnje da će se ovaj slučaj naći pred disciplinskom komisijom, a šta kažu propozicije – na koliko bi Partizan mogao da ostane bez trenera?

Kazna za Mirkovića zavisi od ugla iz kog će disciplinci pristupiti Mirkovićevom potezu.

Prva mogućnost je da Mirković bude sankcionisan za nesportsko ponašanje. 

Prema članu 54 koji se bavi tim delom stoji sledeće:

Кo se nesportski ponaša prema igraču svog ili protivničkog
tima, sudiji, fudbalskom radniku, rukovodstvima fudbalskih organizacija i gledaocima, za vreme igre, posle igre na igralištu ili
van njega, a u vezi sa fudbalskim sportom, kazniće se:

a) Igrači:
1. opomenom,
2. novčanom kaznom,
3. zabranom igranja od 1 – 4 utakmice.
b) Fudbalski radnici:
1. novčanom kaznom,
2. zabranom vršenja funkcije od 3 do 12 meseci.
v) Treneri:
1. opomenom
2. novčanom kaznom
3. zabranom vršenja funkcije ili zabranom obavljanja dužnosti od 1-4 utakmice
4. zabranom vršenja funkcije od 3 do 12 meseci.

Pod nesportskim ponašanjem podrazumeva se: psovanje, pljuvanje, nepristojni gestovi, prigovaranje i prkošenje odlukama sudije i naređenjima rukovodstva fudbalskih organizacija i funkcionera koji vrše određenu dužnost, kao i izazivanje igrača svog
i protivničkog tima, funkcionera i gledalaca rečima, pokretima
i gestovima, kao i sve one radnje koj

Ukoliko, pak, Mirkoviću na teret bude stavljen fizički napad, moguće sankcije su sledeće:

Fizički napad
Član 57.

Fudbalski radnik koji fizički napadne igrača,sudiju, funkcionera protivničkog kluba ili gledaoce, kazniće se zabranom vršenja funkcija od šest meseci do godinu dana,

U najboljem slučaju po crno-bele, ukoliko Disciplinska komisija odluči da mu „progleda kroz prste“ te zbog opšte gužve Mirkovićev gest shvati kao „nesportsko ponašanje“, trener Partizana bi mogao da prođe samo sa opomenom.

Ukoliko, pak, bude doneta odluka da Mirković odgovara zbog fizičkog napada, Partizan bi bez šefa stručnog štaba mogao da bude i u narednih godinu dana!

Incident možete videti ovde.

0
0

11 Komentara

  1. Od prvog minuta je prigovarao i svadjao se sa sudijama i to su svi vidjeli…naspanovao je igrace kao da je to neka odlucujuca utakmica,tako da ce duel protiv Radnickog biti prava mjera njihove moci.

    0
    0
    Odgovori
  2. Dace bog da popiju kazne kakve i zasluzuju nakon bezobraznog i krajnje podlog ponasanja pocevsi od igraca pa do trenera, ne znaju oni da igraju fudbal, ono sto su oni radili u subotu bilo je sve osim fudbala, u cilju da se igracima Zvezde onemoguci bilo kakva igra, necu ni da komentarisem startove i duele, ali ponasanje kompletnog igrackog i trenerskog kadra je za zatvorske kazne, sramota ste za Srbiju!

    0
    0
    Odgovori
  3. Zasluzuje da ga izbace iz fudbala na nekoliko godina! Oni kad su slabiji namerno izazivaju incidente jedino tako i mogu da urade nesto! O kradji na derbiju i da ne govorimo osteceni za dva gola i dva crvena! Bilo bi me sramota da navijam za partizan

    0
    0
    Odgovori
  4. Auu breeee ko neke strine ste …sad se pozivate na fss i pravdu..gde ste bili kad ste dali gol iz kornera,i za loptu koja nije presla gol crtu//ajde bre tamo..

    0
    0
    Odgovori
  5. Pored Mirkovića za fizički napad moraju biti kažnjeni i Nikolić i Urošević. Disciplinska komisija FSS mora obavezno da pregleda video snimak sa utakmice i na osnovu toga da kazni vinovnike incidenata a mora da u najmanju ruku suspenduje i kazni sudije koji su svojim tendencioznim suđenjem u korist Partizana teško oštetili Crvenu Zvezdu i direktno uticali na ishod utakmice i na nemire na njoj!!!

    0
    0
    Odgovori
  6. Na koju foru bi se udaranje Kosanovica zvalo nesportsko ponasanje, a ne fizicki kontakt??? Kakvo gledanje kroz prste? Pa zar im nije onaj na terenu dovoljno gledao kroz prste?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter