2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NIKOLIĆ NAKON DERBIJA: ‘Rat’ bi trebalo da ostane na terenu, sve je bilo u žaru borbe!

Objavljeno: 03.03.19 u 14:20

Nakon odigranog ‘večitog’ derbija na stadionu ‘Rajko Mitić’ igrači Partizana vratili su se redovnim obavezama.

Oni koji su igrali ‘utakmicu svih utakmica’ odradili su u Sportskom centru ‘Partizan-Teleoptik’ trening oporavka, dok su ostali igrači trenirali normalno.

Dvanest sati posle večitog derbija koji je završen rezultatom 1:1, za sajt Partizana o svemu što se sinoć događalo govorio je strelac prvog gola Nemanja Nikolić.

− Utakmica je donela dosta tenzije i pritiska i pre neko što je počela, te se sve i prenelo na teren, što je publika mogla da vidi. Dosta faulova, prekida igre, ne previše lepog fudbala, okarakterisalo je i ovaj derbi. Taj ‘rat’ na terenu se vodi svih 90 minuta srčano, sa puno adrenalina i tenzije u borbi za gol i svoju ekipu i tu treba da se završi i ostane. Sve što se tada kaže i uradi je u žaru borbe, jer nema veće utakmice od derbija za navijače, bez obzira što nas već u sredu očekuje još teža, počeo je Nikolić.

Ovakav epilog derbija, najviše je pogodovao niškom Radničkom koji je drugi na tabeli.

− Utakmica u sredu će biti veoma teška, jer znamo kolika je njena važnost zbog rasporeda na tabeli. Kompletna njihova ekipa će doći maksimalno motivisana i pokušaće i da iskoriste i to što smo malo ispražnjeni posle derbija, ali zato pozivam navijače da dođu na stadion Partizana, da ga napune i da nam pomognu da svaku sledeću utakmicu dobijemo i poguraju nas kada treba.

FOTO: STARSPORT

Centarfor crno-belih smatra da je njegova ekipa bila bolja u prvom, a Zvezda u drugom poluvremenu.

− Dosta smo bolji protivnik bili u prvom poluvremenu. Možda smo to mogli krunisati još jednim golom. U drugom poluvremenu je inicijativu preuzeo protivnik. Ono što je najvažnije je da Partizan pokazuje iz utakmice u utakmicu da je pravi i da je na dobrom putu. Igramo od priprema i bez Svete Markovića, Dače Pantića, otišao je i Marko Janković, ali smo se uzdigli. Mislim da smo vratili i veru publici iako smo uvek govorili da je potrebno vreme i strpljenje za neke stvari. Uostalom, svi su gledali derbi juče kao i prve dve prvenstvene utakmice, rekao je on.

Umesto Svetozara Markovića vatreno krštenje na derbiju je imao sedamnestogodišnji Strahinja Pavlović na mestu štopera.

− U ovakvim utakmicama se ili igrački rodiš ili te sahrane! Svi smo ponosni na Kalabu (prim.aut. Strahinja Pavlović), jer je junački izdržao i pritisak i duele sa iskusnim protivničkim igračima. Malo nas je poremetio karton u šesnestom minutu, jer smo svi morali da budemo mnogo obazriviji, a posebno on, da ne bi dobio isključenje. Imali smo dosta igrača sa kartonimai malo nas je i to kočilo da se dodatno razmašemo.

FOTO: STARSPORT

Svaki derbi nosi svoje junake, posle Rikarda i 158. večitog derbija na društvenim mrežama mogu se naći hvale na račun Nemanje Nikolića i njegove agilnosti.

− Zahvaljujem se naravno svima, s tim što bih bio još srećniji da smo pobedili. Mislim da se vidi da smo svi, saigrači i ja, ušli drugačiji u ovu prolećnu sezonu, prošli smo pripreme sa šefom, duže smo zajedno i to se vidi. Najvažnije za jednu ekipu je da bude duže na okupu zajedno.

Potom je Nikolić obelodanio šta je Zoran Mirković pred ovaj meč poručio igračima.

− Da budemo hrabri, da se ničega ne plašimo i da pokažemo ono što znamo, što se i videlo na terenu. I najvažnije, naravno, da uživamo u fudbalu!

Za kraj Nikolić je sinoćni gol posvetio prijatelju koji je preminuo.

– Gol u derbiju posvećujem svom prijatelju Dušanu Odži koji je nedavno preminuo usled teške bolesti. Bio mi je ne samo veliki prijatelj već pre svega velike podrška kada sam sa 17, 18 godina u Crnoj Gori napravio svoje prve fudbalske korake. Veoma mi je teško zbog tog gubitka i zato ovaj gol posvećujem upravo njemu, zaključio je Nikolić.

(VIDEO:YouTube/DanasConferenceCenter)

Nikolić se trenutno nalazi na deobi 11. pozicije liste strelac sa sedam postignutih golova, ali i šest asistencija. Priliku da poboljša statistiku on će imati na narednoj utakmici koju crno-beli igraju u sredu od 18 sati protiv niškog Radničkog u Humskoj.

Zapratite najbolju Instagram stranicu – HOT SPORT!

0
0

2 Komentara

    • Mali poltroncicu ti si profesionalni sportista tenzija treba da ostane u svlacionici i u teretani a ne da se ponasas kao nenormalan ali nisi ti jedini treba vi svi da se ogledate na celavog Miletica covek je dao sto pedeset posto sebe i na kraju ostao pribran

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter