16
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Zvezda oštećena, Grujić ‘pomilovao’ Nikolića, 159. večiti derbi razočarao – 1:1! (VIDEO)

Objavljeno: 02.03.19 u 19:57

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su nerešeno, 1:1 u meču 24. kola Superlige Srbije, ali nema sumnje da će i posle ovog susreta fudbal biti u nekom drugom planu zahvaljujući pojedinim sudijskim odlukama.

Bolje je Crvena zvezda ušla u utakmicu, probali dva puta da probiju po krilu ali su oba puta crveno-beli zaustavljeni faulovima. U četvrtom minutu utakmice došlo je i do blage prepirke Vujadina Savića i Rikarda, no na verbalnom duelu se sve završilo. 

Prva je ozbiljnije pripretila ekipa Partizana, kada je Gomeš sa nešto više od 25 metara šutirao, ali je bio neprecizan. Nije uspevala Zvezda da pripreti ozbiljnije sa druge strane, odlično su se fudbaleri Partizana kretali na sredini terena, zatvarali prostor, pa su crveno-beli pretili po krilima. Sa druge strane, Partizan je uspevao da bez većih problema dođe na oko 30 metara od gola Zvezde, ali ne i da ozbiljnije ugrozi Borjana.

Prvi žuti karton na meču dobio je Strahinja Pavlović u 18. minutu, a tri minuta kasnije Marko Marin je sjajno prošao po levom boku i probao da iznenadi Vladimira Stojkovića udarcem u gornji levi ugao, ali je golman Partizana sjajno intervenisao i izbacio loptu u korner. 

Dva minuta kasnije velika greška sudijske troke na čelu sa Danilom Grujićem. Odbrambeni fudbaleri Partizana su izbacili loptu iz kaznenog prostora posle čega je usledilo ponovno ubacivanje ka golu crno-belih. U ofsajdu su se nalazili Vujadin Savić i Boaći, ali ne i Ben, koji je zatresao mrežu. Ipak, regularan gol crveno-belih poništen je nakon što je dignuta zastavica.

FOTO: STARSPORT

U 26. minutu došlo je do novog incidenta, i ti između bivših saigrača iz Olimpijakosa, Marka Marina, koji je tražio drugi žuti karton za mladog Pavlovića, i Saše Zdjelara. 

Pripretila je Zvezda preko Simića, ali je do gola prvi došao Partizan, i to u 37. minutu, kada je Nikolić iskoristio očajnu reakciju odbrane Zvezde, tačnije dobro se snašao, pa ga je golman Zvezde Borjan pogodio prilikom ispucavanja, a lopta se obrela u golu crveno-belih. Mada, utisak je da se fudbaler crno-belih nalazio u nedozvoljenoj poziciji iz koje se uključio u akciju.

Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika, pa smo na poluvreme otišli sa rezultatom 1:0 u korist gostujućeg sastava.

Zvezda je u drugi deo igre ušla rešena da dođe do gola, Milan Pavkov je zamenio Veljka Simića, ali je prva trećina drugog poluvremena protekla u velikom broju faulova od strane crno-belih. 

FOTO: STARSPORT

Tačno 15 minuta igre u drugom delu bilo je potrebno Zvezdi da dođe do šanse, ali je udarac Jovančića završio tik pored stative, 

Nadovezao Ben posle pasa Marina, a u 62. minutu utakmica je na kratko prekinuta zbog nezgodnog pada Milunovića na Boaćija, posle čega je napadač Zvezde ostao da leži na travi bez svesti. Ipak, ubrzo se vratio na teren. 

Ponovo je opao tempo, ali je Zvezda konstantno pretila, a do poravnanja je stigla preko Pavkova u 74. minutu, koji je sjajnim udarcem van kaznenog prostora pogodio mrežu tik uz stativu i doneo veliku radost navijačima Zvezde. 

FOTO: STARSPORT

Nakon izjednačenja kao da su obe ekipe „stale na loptu“, pa nije bilo ozbiljnijih prilika, ali jeste incidenata, pošto je Nemanja Nikolić bez ikakvog razloga u duelu Filipa Stojkovića laktom udario u predelu vrata. Sudija Grujić je procenio da udarac nije bio za isključenje, pa je fudbaleru Partizana pokazao žuti karton, a nakon gužve u kojoj su učestvovale klupe oba tima „požuteli“ su i Urošević iz Partizana, kao i Stojković zbog reakcije nakon udarca.

Na kraju, sve to nije bilo dovoljno Grujiću da produži utakmicu za više od tri minuta, pa je u 93. odsvirao kraj loše fudbalske, ali još gore sudijske predstave na stadionu „Rajko Mitić“.

(Youtube/ IPTV Live HD)

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 1:1 (0:1)
(Pavkov 74 – Nikolić 37)

Stadion: Rajko Mitić
Kapacitet: 55.000
Sudija: Danilo Grujić

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Savić, Milunović, Gajić – Jovičić (od 71. Ivanić), Jovančić (od 81. Čaušić) – Ben, Marin, Simić (od 46. Pavkov) – Boaći.
Partizan (4-2-3-1): Stojković – N.R. Miletić, Valijente, Pavlović, N.G. Miletić – Zdjelar, Šćekić – Zakarić, Nikolić, Kosović (od 75. Urošević) – Rikardo.

0
0

16 Komentara

  1. “SLS: Zvezda oštećena, Grujić ‘pomilovao’ Nikolića, 159. večiti derbi razočarao – 1:1”! –stoji u naslovu teksta HS, autora Strahinje Nikolića, koji je napravio jedan odličan siže o utakmici! Ali, kao navijač Zvezde bih dodao da sam razočaran igrom Zvezde koju je postavio “trener godine”! “Trener godine” ima jednu grupu igrača koji su, za naše prilike, pravi vanzemaljci, ali koje on šikanira i ne stavlja ih u tim! Ali, zato stavlja jednu drugu grupu igrača koji su u grupnoj fazi LŠ, pokazali da su nesposobni za jedno ozbiljno takmičenje kakvo je LŠ! Ovi nesposobnjakovići čiji je učinak bio bedan i koji su najzaslužniji za bruku milenijumskih razmera odnosno poslednje mesto u grupnoj fazi LŠ, i dalje su u prvom planu kod “trenera godine”. Pogledajmo samo kakav smo gol primili protiv onog kluba sa nekrofilskim dresovima, gde su koautori bili Stojković i Savić, inače glavni krivci za katastrofalnu gol-razliku od 5:17! Onaj koji ne može igrati u LŠ, ne može igrati ni u SLS! U ovu grupu nesposobnih spadaju i Čaušić, Jovičić, svi “kapitalci” Ben. Boaći i Ebesilio, kao I Milijaš (ali u SLS)! Ovim upornim forsiranjem nedoraslih igrača “trener godine” nam šalje dve poruke, jedna je da u svojoj tvrdoglavosti ne vidi mizeran kvalitet navedenih igrača a druga je da namerno šikanira dobre igrače da bi uspeli da prodaju ove lose koji nigde ne mogu da se prodaju, jer svako ih je već gledao u LŠ! Naravno, od prodaje bi zaradila samo interesna grupa koja vodi Zvezdu! Ako Zvezda u sredu ne pobedi Mladost, u Lučanima, to će biti početak kraja Zvezde, jer će joj ozbiljno biti ugrožena titula!

    0
    0
    Odgovori
  2. Ni Zvezdi ni Partizanu ne treba da budu sudije izgovor. Partizanu što ima loš roster tj. skromniji nego inače mada imaju par mladih fudbalera i dobrog trenera, to što i oni sad navode greške glupiraju se znaju i oni da je Zvezda sad više oštećena i uvek će biti neko će biti više neko manje OŠTEĆWNPROBLEM ZVEZDE JE OČAJNI TRENER, JEDNO. REČI NEZNALICA KUKAVICA OBIČNI PRODAVAČ MAGLE I OGROMNI SREĆNIK ŠTO SE REZULTATA TIČE(NE TRAŽITE ALI I KOD SUDIJA BILO IH JE I DA STE POBEDILI JA BI ZA ONU IFRU JUČE I SVIH PROTEKLIH MESECI REKO JADNO TANKO I BEDNO)

    0
    0
    Odgovori
  3. Samo stranac da dodje da sudu , moze i ona Nemica pa bi popili kartoncice u prvih 15 minuta u njihov trener koji se ponasao primitivno, zaglavio bi u svlacionicu.Da li gledate Nemacki fudbal pa nase sudije ce sve ovo sto valja unistiti,ovi stranci verovatno se krste kada dodju da gledaju ovi bucu i prezentaciju novog sporta u Srbiji.Da mi smo stvorili novi sport Nik fudbal.FSS JE ZNAO DA JE GRUJIC PARTIZANOV COVEK I TO JE NAMERNO DELEGIRAO.

    0
    0
    Odgovori
  4. Najzesca stvar nogde nema klasicnog saplitanja Kosovica sto je cist penal, nihde nema ruke Gajica u 16 metara, nigde nema da je faul diakutabilan pre hola Zvezde ali zato sve sto treba je tu. Sudija je gresio na obe strane i to drasticno i onda batalite o prici pomagao ovog ili onog.

    0
    0
    Odgovori
  5. Pa ovaj sto kaze da partizam nije imao igru mora da je utakmicu gledao sa nekog brda u vranjskoj banji .oni su svo vreme igrali ili pokusavali da odigraju do noge,a mi loptu sto dalje od gola.jasno je da nas trener ne zna kako zadnji red iznosi loptu,pa tako i dovodi igrace u prelaznom roku.on misli da stopet mora da ima 2m.pa dovede milunovica za debele pare,a ovaj svaku udri sto dalje.milojevic je trener sa najvise srece od postanka zvezde a sa vrlo,vrlo skromnim znanjem.

    N
    Ne
    Me

    0
    0
    Odgovori
    • Bravo, bravo, on je najveća neznalica koja je vodila zvezdu, sve je tačno(Frimponga je bio Kajzer Franc za Savića i Milunović) mali Babić je bolji i od jednog i od drugog.

      0
      0
      Odgovori
    • I ja kazem da ti vise nisi navijac zvezde niti si ikada to bio. Odmaraj predji za neki engleski klub da navijas i pusti zvezdu i ostale.

      0
      0
      Odgovori
  6. Gde ste sad poznavaoci fudbala što sad ne veličate lik i delo grande Milojević, svi mu lupaju šamare samo što drugi nemogu da poentiraju(Radnik, Vojvodina, Napredak, Voždovac, Čuka,…..) da nebi opet kupo ali i upropaćća ali igrače trenera naći koji će napraviti Zvezdu Zvezdu ovo je sa o sroza anje reputacije ovim divnim momcima koji treniraju u Zvezdu, štoper jedan bitar mora de kupi ova dva su rupe

    0
    0
    Odgovori
    • Нећу о суђењу много. Да ли су оно биле грешке или ,,грешке“? Иако искрено верујем да је ово прво, било их је превише на Звездину штету.
      Познавалац фудбала нисам. Објасни по чему је Партизан данас НАДИГРАО Звезду? Па они су ушли у утакмицу са циљем да се бију, а не да играју фудбал. Нису играли фудбал уопште.
      Извини, али овај други део због великог броја словних грешака још увек нисам успео да дешифрујем до краја.

      0
      0
      Odgovori
      • oni su tako mogli i da se suprotstave,agresivno.Mislim da su to trebali da znaju,da spreme kontra igru,misliš da oni nisu reskirali kartone i sve ali dokazali da igraju srcem i ginu,oni su iskoristili sve svoje vrline,a cela naša liga igra isto protiv nas,jer znaju da su svi mekani,a partizan je limitiran da se nadigrava samo veruj mi da oni imaju ovakav tim razbili bi nas,i ako nemam visoko mišljenje i o Mirkoviću,kod njihovog svakog poseda znalo se šta žele kod nas treba dati jednu loptu simiću,benu,marinu,Jovančiću,a štoperi su nam smešni.

        0
        0
        Odgovori
        • Ствар је у томе да они уопште нису били ни агресивни ни срчани већ безобразни и пргави. Целу утакмицу су само провоцирали и ударали песницама и лактовима далеко од лопте.
          Могу да разумем да помоћни судија лоше процени да ли је био офсајд или не. Тренутак је то; догађа се. Човек је од крви и меса. Али не могу да разумем да онај лик ,,Гробари Чокот“ није показао макар 1 директан црвени картон у 2 ситуације (Здјелар – Марин и Николић – Стојковић) које се дешавају на метар од њега. Наши ем добили ударце у главу, ем добили жуте картоне (вероватно зато што им нису вратили исто мером). Бити агресиван и срчан значи ући оштрије у дуел(е), стартовати оштрије НА ЛОПТУ, бити као осица ,,досадан“ противничком играчу који има посед, бацити се за ,,ничију лопту“… за мене, то је одлика агресивности, срчаности и борбености.
          Већ сам написао на овом сајту мој утисак Дербија и није ми проблем да поновим: Звезда је хтела данас да игра фудбал. Партизан је ушао у утакмицу са циљем да максимално умртви игру и темпо утакмице неспортским понашањем.

          0
          0
        • Kako ne razumeš zašto nije „grobar čokot“ pokazao crvene kartone, pa morao je da pomaže svojima da se ne obrukaju i uspeo je u tome.Najmanje tri crvena Zdjelar, Nikolić i Pavlović (drugi žuti ) poništen gol Benu priznat gol partizanu iz ofsajda.Eto to je sudija Danilo Grujić koji je na fejsbuku objavio svoju sliku u dresu partizana i deklarisao se kao član navijačke grupe GROBARI ČOKOT !!!

          0
          0
  7. Niko nije dobio potres mozga, nema preloma nogu,a i stolice su sacuvane u dobroj meri.Dobar uspeh protiv ovakvog protivnika.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter