0
Fudbal

SUPERLIGA KINE: ‘Vatreno krštenje’ Mažića, debi uz VAR i kartone – Srbin isključio pogrešnog čoveka, pa se ispravio (VIDEO)

Objavljeno: 01.03.19 u 14:46

Milorad Mažić je odsudio prvi meč u Superligi Kine i to derbi Šangaja.

Šenhua je na svom terenu izgubio od SIPG-a, i to prilično ubedljivo – 4:0.

Dosta posla za srpskog sudiju u današnjem derbiju, pa je Mažić morao u nekoliko navrata da smiruje strasti. Sredinom prvog dela igre sjajno je centrirao Oskar, oštro i pravo na peterac domaćina, nakon čega je golman Šangaj Šenhua boksovao loptu i otvorio kontru svojim saigračima. Moreno je proigrao Igala koji je dobro trčao, ali je i golman SIPG-a, Jan, na vreme krenuo u trk.

Međutim, nakon centaršuta Oskara u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena nije bilo sreće za Lija. Izveo je Oskar slobodan udarac sa dense strane, Hi Guan je uputio udarac, ali je lopta od Fredi Guarina otišla u mrežu pa je prvo poluvreme završeno autogolom. Mažić je u toj situaciji konsultovao VAR, gde je ustanovio da je Li izbacio loptu iz gola tek kada je ona celim obimom prešla liniju.

Već na startu drugog dela utakmice su gosti mogli da završe posao drugim pogotkom. Vang Šenčao je odlično utrčao po desnoj strani, ali je bez potrebe prebacio loptu na desnu nogu i iz izgledne prilike gađao traljavo. Njega je još jednim dobrim dodavanjem ‘u vatru bacio’ Oskar.

Čudna situacija u 64. minutu kada je igrač domaćih Gao pokušao da rukom postine pogodak poput legendarnog Dijega Maradone. To nije promaklo Mažiću koji je bez pomoći VAR-a poništio gol i pokazao fudbaleru domaćeg sastava žuti karton. Minut kasnije SIPG dolazi do drugog gola. Naravno, tu je bio Oskar koji je odlično gađao, a golman Šenhua samo odbio loptu to Lu Venjuna koji je natrčao i duplirao prednost.

Domaći su zaigrali još oštrije, što je rezultiralo crvenim kartonom za Bai Điađuna u 70. minutu utakmice. Fudbaler Šangaj Šenhua je pritrčao Oskaru i udario ga po glavi, tokom igre, a Mažić je bio odlično pozicioniran i doneo je logičnu odluku. Ali tek nakon VAR asistencije pošto je žuti karton prvo dao Šilin Sunu koji je takođe bio kraj Oskara, zbog obaranja Brazilca.

Oskar se potom upisao među strelce u 78. minutu kada je sve već bilo rešeno, a Ahmedov je sjajnom kontrom postavio konačnih 4:0.

Iskusni uzbekistanski vezista je rutinski i bez napora prihvatio pas na oko 25 metara od svog gola, dao se u trk i sjajno odradio kontru koju je krunisao lobovanjem golmana Šenhua koji je izašao pred njega.

Gvangžu Evergrande je takođe ubedljivom pobedom otvorio sezonu, rezultat je bio 3:0 protiv Tjanđin Tjanhai. Pogotkom Renata Augusta je Peking Guan porazio Vuhan.

SUPERLIGA KINE, 1. kolo

Petak
Šandong – Peking Rene 1:0 (0:0)
/Felaini 50/

Gvangdžou Evergrande – Tjanđin Tjanhai 3:0 (2:0)
/Šihao 23, Čenlin ag 36, Feng 66/

Šangaj Šenhua – Šangaj SIPG 0:4 (0:1)
/Guarin ag 45, Venjun 65, Oskar 78, Ahmedov 88/

Vuhan Zal – Peking Guan 0:1 (0:0)
/Augusto 67/

Subota
08.30 Čongking – Gvandžou R&F
13.00 Šenžen – Hebei

Nedelja
8.30 Henan – Dalijen

13.00 Đangsu – Tjanđin Teda

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter