0
Evroliga

FOTO: PRINTSCREEN

LA BOMBA ZA SVA VREMENA: Navarov dres podignut u ‘Blaugrani’ (VIDEO)

Objavljeno: 01.03.19 u 22:00

Utakmica 24. kola Evrolige između Barselone i madridskog Reala imala je sjajnu uvertiru.

Pre meča dva španska velikana održana je svečanost.

Katalonski klub je pred ovu utakmicu povukao dres sa brojem 11, a sve u čast legende evropske košarke, Huana Karlosa Navara koji je nedavno okončao karijeru. Nakon Huan Antonija San Epifanija, Naća Solozabala, Andreasa Himeneza i Roberta Duenjasa popularni ‘La Bomba‘ postao je peti igrač u istoriji ovog kluba čiji je broj povučen.

Navaro je skoro čitavu karijeru nosio crveno-plavi dres, sem u sezoni 2007/2008. kada se oprobao u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu noseći dres Memfisa. U dresu Barselone on je osvojio 35 trofeja, od čega i dve Evrolige, 2003. i 2010. godine, osam puta je bio prva Španije, dok je sedam puta podizao pehar Kupa kralja. U dresu ‘crvene furije’ ima tri olimpijske medalje, dva srebra i bronzu, a uz to i svetsku titulu iz Japana 2006. godine, kao i šest medalja sa šampionata Evrope, po dve zlatne, srebrne i bronzane. Tokom večerašnje svečanosti, najtrofejniji igrač u istoriji Barselone bio veoma emotivan.

(VIDEO:YouTube/Euroleague)

Sećanja radi ova svečanost trebala je da bude održana na derbiju španskog šampionata koj je igran krajem novembra prošle godine, ali je zbog iznenadne smrti Navarovog oca sve odloženo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter